NRK Meny
Normal

Var på anlegget for å diskutere utvidelse

Victor Sneberg fra Sandnes er fortsatt savnet.

In Amenas

Den savnede Sandnes-mannen Victor Sneberg var på In Amenas for å planlegge utvidelse av anlegget.

Foto: SCANPIX / Reuters

Statoil vet ikke hvordan fremtiden vil bli for selskapet i Algerie. Nå venter de på nytt om den siste savnede nordmannen.

Søndag kveld var det fortsatt en nordmann som var savnet etter terrorangrepet på et gassanlegg i Algerie. Fire andre nordmenn er bekreftet drept i angrepet.

Les også: – Har identifisert døde fra Norge, England, Japan og Malaysia

Les også: UD endret Algerie-reiseråd i august

Den siste savnede er landsjef Victor Sneberg (56). Han jobbet ikke på anlegget til vanlig, men befant seg der da angrepet skjedde fordi han var med på å planlegge en utvidelse av anlegget, ifølge VG.

Produksjonen ikke i gang

Nyhetsbyråer har de siste dagene rapportert at arbeidet er satt i gang igjen på gassanlegget i In Amenas, men informasjonssjef Bård Glad Pedersen avkrefter at Statoil er i gang med produksjon ved anlegget.

– Ingen Statoil-ansatte er foreløpig tilbake på anlegget i In Amenas, og produksjonen her er ikke i gang, sier han til NTB. Pedersen understreker likevel at selskapet ikke har noen planer om å ikke fortsette arbeidet i Algerie.

Bård Glad Pedersen

Informasjonssjef Bård Glad Pedersen avkrefter at Statoil er i gang med produksjon ved anlegget.

Foto: Erik Waage / NRK

– Vi har ingen planer om å ikke fortsette i Algerie, men forutsetningen for all vår virksomhet er at sikkerheten kan ivaretas, sier han. Han sier at terrorfare har vært en del av risikobildet i Algerie som Statoil har hatt beredskapsplaner for.

Les også: Hans M. Bjone bekreftet drept

Les også: Enda en Statoil-ansatt bekreftet død

– Terrorfaren er også årsaken til at algeriske myndigheter har hatt militært vakthold ved anlegg og væpnede vakter i forbindelse med transport. Likevel ble det gjennomført et terrorangrep, og vi vil nå gjennomgå alle deler av denne forferdelige hendelsen, sier han.

Kripos ikke ferdig

Kripos arbeider i Algerie med å identifisere nordmenn. Fredag og lørdag identifiserte de fire av de fem savnede.

Kripos i Algerie etter terroråtak

Kripos arbeider i Algerie med å identifisere nordmenn. Fredag og lørdag identifiserte de fire av de fem savnede.

Foto: ID-gruppa / Kripos

– Vi hadde håpet å bli ferdig med identifiseringsarbeidet i løpet av helgen, men vi fortsetter mandag. Vi har fått fløyet inn mer materiale fra anlegget, og det må gjennomgås, sier Håvard Andre Aalmo til TV 2. For Statoil er det nå viktig å ta vare på de berørte.

-Vi venter fortsatt på en av våre. Nå gjør vi det vi kan for å støtte familiene som har fått det tunge budskapet om at deres kjære er døde og den familien som fortsatt lever i uvisshet, sier Pedersen.

Utenriksdepartementet og Statoil jobber nå med å planlegge hjemtransporten av nordmennene som ble drept i Algerie