NRK Meny
Normal

Sandnes jakter første borteseier

Både Sandnes Ulf og Fredrikstad står med én seier og to uavgjort etter fem spilte kamper. Lørdag kveld møtes de for første gang i eliteserien.

Sandnes Ulf tok i mot Stabæk

Sandnes Ulf vant 2-1 da de tok imot Stabæk. Nå går laget for nye tre poeng.

Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix

Etter historiens første seier i eliteserien for Sandnes Ulf mot Stabæk forrige søndag, er optimismen på plass i laget. Nå venter Fredrikstad på bortebane.

Seieren har gjort at stemningen i laget har blitt mindre trykket enn den var.

Ronny Espedal

Ronny Espedal.

Foto: Odd Rune Kyllingstad

– Vi har hatt gode kamper hele veien, og endelig fikk vi betalt. Nå ser vi fremover, og tror vi skal klare å sikre flere poeng. Vi føler oss sterke mentalt, og klare for kampen i Fredrikstad, sier Sandnes Ulf-spiller Ronny Espedal.

Føler ikke press til å prestere

De lyseblå har foreløpig ikke tatt poeng på bortebane, en trend som trener Asle Andersen er bestemt på å snu.

– Vi vil jage den første seieren på bortebane. Jeg er fortsatt fast bestemt på at Sandnes Ulf kan være et like godt bortelag som hjemmelag. Vi er ikke fornøyde med resultatene våre på bortebane til nå, sier Andersen.

Han har også fått med seg optimismen som nå har spredd seg blant supporterne etter seieren mot Stabæk, men hevder at det ikke legger mer press på spillerne.

Asle Andersen

Asle Andersen.

Foto: NRK

– Vi har alltid tro på det vi driver med, og har vært ute i hardt vær tidligere. Samtidig var det godt å få den første seieren. Det gir nok spillerne ekstra energi ved at de ønsker å gjenskape den prestasjonen som de viste mot Stabæk, sier Andersen.

Sikker på poeng mot Fredrikstad

Også Espedal tror det er duket for historiens første poeng på bortebane.

– Jeg tror ikke Fredrikstad er bedre enn oss, men det gjelder å prestere når vi trenger det som mest. Vi får se om vi klarer å ta med oss ett eller tre poeng, sier midtbanespilleren.