Samtykker til en uke i varetekt etter dødsfall

49-åringen som er siktet etter brorens dødsfall i Hellvik lørdag kveld samtykker til en uke i varetekt, men påtalemyndigheten vil ha mer. Tirsdag er det fengslingsmøte.

Krimteknikere i Hellvik

Krimteknikere er på plass i Hellvik i Eigersund for å finne ut av hva som skjedde lørdag kveld.

Foto: Mari Friestad / NRK

– Hele saken er jo tragisk. Det er klart at i et samfunn med 8–900 mennesker hvor de fleste kjenner hverandre, så er det tragisk. Det berører ganske mange.

NRK møter Kenneth Pedersen i Hellvik mandag ettermiddag. Pedersen er bekjent av familien hvor den ene broren nå er siktet for å ha forårsaket den andre brorens dødsfall.

– Vedgår slagsmålet

I dag var krimteknikere på plass i boligen hvor den 52 år gamle mannen døde, og kriseteamet i kommunen er i gang med å ta vare på innbyggerne i tida fremover.

Den siktede 49-åringen mener han ikke hadde noe valg, og erkjenner dermed ikke straffskyld.

Kenneth Pedersen

Kenneth Pedersen kjenner godt til familien som nå er dobbelt rammet av dødsfallet i Hellvik i helga.

Foto: Mari Friestad / NRK

– Det var en slåsskamp, eller en tumult mellom tiltalte og broren, og det resulterte dessverre i at broren døde, sier tiltaltes advokat Svein Erling Jensen.

– Vedgår han at han har slått broren sin til døde?

– Han vedgår ikke at han har slått broren til døde, men han vedgår dette slagsmålet, sier Jensen.

Fengslingsmøte i morgen

For de få hundre innbyggerne i Hellvik i Eigersund er dødsfallet uvirkelig.

– Jeg synes det er uforståelig. Jeg kjenner faren, og tre av guttene, og jeg har bare godt å si om de alle sammen, sier Kenneth Pedersen.

Den siktedes advokat sier 49-åringen er villig til å la seg varetektsfengsles, men ikke så lenge.

– Vi ønsker å samtykke til en ukes varetekt, men påtalemyndigheten vil ha mer og derfor blir det et fengslingsmøte i morgen, sier Jensen.

Politiadvokat Lars Fredrik Bråten sier til NRK at de vil be om to ukers varetektsfengsling på grunn av frykt for bevisforspillelse og mulig vitnepåvirkning.