NRK Meny
Normal

Samler inn instrumenter til asylsøkere

Da Skambankt-gitarist Hans Egil Løe fikk høre at asylmottaket i Hå bare hadde en eneste ukulele, tok han affære. En facebook-aksjon ble til flere billass med instrumenter.

Samler inn instrumenter til asylsøkerne

Skambankt-gitarist Hans Egil Løe får blant annet et keyboard av Roy Jarle Tønnessen. Det skal til Hå Mottakssenter.

Foto: Thomas ystrøm / NRK

– Jeg synes det var et kjempebra påfunn. Så kan de som trenger det få noe fornuftig å fylle dagene sine med. Vi har jo så det holder, sier Roy Jarle Tønnessen.

Mandolin til Hå Mottakssenter

En mandolin er blant mye annet noe folk har donert til mottaket.

Foto: Thomas Ystrøm / NRK

Han er en av mange som har bestemt seg for å donere til Hå Mottakssenter. Et keyboard, en mandolin, trommeutstyr og et sett med forsterkere som har stått og støvet ned i ti år får nå nye eiere.

– Det er vanvittig mange instrumenter der ute, forteller Skambankt-gitarist Hans Egil Løe.

Han fikk høre at Hå Mottakssenter kun hadde én ukulele, men at mange av asylsøkerne var musikalske og ønsket flere instrumenter. En facebook-gruppe ga umiddelbare resultater. I løpet av et døgn hadde han nok instrumenter til et helt band.

Stor giverglede

– Innerst inne så er det jo et genuint ønske om å hjelpe. Jeg satt og tenkte på om det var noe jeg kunne bidra med knyttet opp mot det jeg holder på med. Og det er jo musikk, sier Skambankt-gitaristen.

Skambankt-gitarist samler inn instrumenter

Denne gitaren mener Skambankt-gitaristen han selv kunne brukt på scenen.

Foto: Thomas Ystrøm / NRK

Pågangen fra folk som vil bidra har vært så stor at bare å planlegge henting av alle instrumentene har vært en jobb for Løe. Spesielt gitarer har det kommet inn mange av, og instrumentene holder god kvalitet.

– Dette er en utrolig bra gitar. Jeg hadde ikke nølt med å stå på scenen med denne gitaren her.