NRK Meny
Normal

Samboerpar i 30-årene omkom

Samboerparet etterlater seg tre små barn etter ulykken i Kvinesdal.

Kvinesdal

Politiet undersøker bussen der de to ble funnet døde. De to personene som er bekrftet omkommet etter tragedien i Kvinesdal skal være fra Gjesdal.

Foto: Schrøder, Tor Erik / SCANPIX

To personer er funnet døde på rockefestivalen i Kvinesdal. Åtte andre er sendt til sykehus.

De to omkomne er et samboerpar som begge er født i 1976 opplyste politiet på en pressekonferanse i kveld.

Ekteparet etterlater seg tre små barn på henholdsvis to, sju og 12 år.

I alt ti personer mistet bevisstheten etter at de ble rammet av en ukjent forgiftning i en buss under rockefestivalen i Kvinesdal lørdag.

-De fem som er fraktet til Stavanger skal være utenfor livsfare, sier informasjonsrådgiver Cathrine Andersen til NRK. Det samme skal gjelde de tre pasientene som er fraktet til andre sykehus.
- Det er mye som tyder på at skadene skyldes kullosforgiftning, sier Andersen.

De skadde er ved bevissthet

De åtte som er sendt til sykehus er ved bevissthet og situasjonen karakteriseres av sykehusene som stabil, men uavklart for sju av dem. En åttende er ikke alvorlig angrepet.

Fem av dem som ble rammet er lagt inn på universitetssykehuset i Stavanger. Det er tre menn på henholdsvis 40, 35 og 34 år. Dessuten er det to unge kvinner på 20 og 23 år. Det er 23-åringen som bare er lettere angrepet.

Tre av dem som var i bussen ble lagt inn på sykehus i Kristiansand og Flekkefjord. Kjønn og alder på disse er ennå ikke gjort kjent.

-Tilstanden er uavklart, men stabil for alle tre, sier informasjonsansvarlig ved sykehuset, Nina Iversen, til NTB. Hun sier at det ved 18-tiden lørdag ennå ikke er gitt noen endelig medisinsk diagnose på hva som har rammet de ti personene. Hun kan fortsatt ikke bekrefte at det er kullos som forårsaket tragedien.

Kullos mulig årsak

-Det jeg kan si om årsaken, er at foreløpig er det ting som tyder på at det dreier seg om kullosforgiftning. Det kan hende at det har brent noe i bussen, så har det utviklet seg gasser. Det kan se ut til at noen har klart å komme seg ut av bussen, mens andre ikke har klart det, forklarer operasjonsleder i Agder Politidistrikt Asbjørn Enoksen.

Politiet har sikret bussen og området rundt for å sikre bevis. Det er også satt i gang avhør av vitner for å få mest mulig informasjon som kan bringe klarhet i hva som var årsaken til tragedien. I første omgang har det vært viktigst å berge liv, understreker operasjonslederen. De to omkomne var fortsatt inne i bussen da politiets teknikere kom til stedet. De kommer til å holde på i opptil to timer til, sier politiets innsatsleder på stedet.

Vitner på stedet sier til fvn.no at Røde Kors ble kontaktet allerede i morgentimene av folk på bussen. Da var noen livløse mens andre klaget over sterke smerter i ryggen. Ganske raskt ble ambulanse tilkalt.

Norway Rock Festival, Kvinesdal
Foto: Espen Hobbesland / NRK

Kriseteam

Kvinesdal kommune har aktivert kriseledelsen og kommer til å stille prest og relevant kompetanse til rådighet. Så langt har det vært en svært vellykket festival.

-Dette er forferdelig trist, sier ordfører Odd Omland (Ap) i Kvinesdal til NTB. Vi sitter i krisemøte på rådhuset nå. Vi har aktivert kriseteamet og jobber med å finne et sted hvor vi kan ta imot folk som trenger hjelp, sier Omland. Han påpeker at situasjonen er svært uoversiktlig og at omfanget og detaljene rundt festivaltragedien er svært uklare i første timene.
-Vi har ikke oversikt, men vi gjør alt vi kan for å være forberedt, sier Odland.

Til søndag

Norway Rock Festival startet torsdag og arrangeres i Kvinesdal fram til søndag. Lørdag står blant andre Motorhead, Turboneger og Soilwork på programmet. Alle konsertene ble stanset da meldingene om dødsfallene ble kjent, men senere ble avgjørelsen tatt om at festivalen skal gå sin gang.

-I samråd med politiet og festivalledelsen har vi bestemt at festivalen skal gå sin gang, slik det også er blitt gjort ved andre festivaler tidligere når lignende hendelser har skjedd, sier Dahl. Jeg regner med at mange av artistene som spiller i kveld kommer til å dedikere sanger til de omkomne, og senere i kveld vil det bli holdt en markering, sier han. (©NTB)

Ambulanse Kvinesdal

Seks bevisstløse personer er fraktet til sykehus.

Foto: Lars Eie / NRK