Hopp til innhold

Sambarytmen slo ikke til for Avaldsnes som møtte Stabæk i dag

Selv om det endte med uavgjort for Avaldsnes da de møtte Stabæk i toppserien for kvinner, har de troen på at dans skal gi dem suksess videre i serien.

Musikk til treninga er blitt dagligdags for damelaget til Avaldsnes som bevege seg i toppen i fotballserien.-Og trenaren får god hjelp av klubben sine brasilianse spelarar når nye treningsmetodar skal gjennomførast

SE VIDEO: Denne formen for trening er ny for kvinnene i toppserien i Norsk fotball.

Det ble poengdeling i oppgjøret mellom Avaldsnes og Stabæk som endte 0–0 i dag. Dette var den fjerde runden av toppserien for kvinner, og Avaldsnes står igjen med to seiere, ett tap og en uavgjort så langt i serien.

Nå har de valgt å satse på en ny taktikk for å gå til topps i serien, og det har ført til at musikk til treningen er blitt dagligdags for damelaget til Avaldsnes.

Trener Arne Møller får god hjelp av klubben sine brasilianske spillere når nye treningsmetoder skal gjennomføres.

– Jeg tror de liker det, og det er så morsomt, sier Rosana, som er midtbanespiller på laget.

Selv om dansesjangeren er kjent for henne, er hun ikke vant med å bruke det som trening i fotballen.

– Jeg tror det er veldig bra for oss, sier hun.

Trenerens ide

Det er Møller, Avaldsnes sin nye trener, som har bestemt at musikk skal brukes i treningsarbeidet. Ikke bare her i treningsstudioet, men også under oppvarmingen før de vanlige fotballøktene utendørs.

– Musikken og rytmen kan hjelpe oss til å bli enda mer presise i pasningsspill og bli enda mer bevegelig. Jeg tror fotballen blir gøyere, sier treneren.

Da gjenstår det å se om dansen vil gi klubben suksess under dagens kamp, hvor Avaldsnes møter Stabæk.