- Vi ble varslet av bedriften selv om at de hadde påvist bakterier som kunne være mistenkelige for salmonella, sier seksjonsjef i Mattilsynet region Haugaland, Jarl Inge Alne Alne.
Kan allerede være spist
Prøvene er tatt fra produksjonen i perioden 17. oktober til 26. oktober. Seksjonsjef Alne sier at han ikke kan utelukke at deler av kjøttdeigen allerede er spist. Første mulige salgsdag var 19. oktober.
- Noe har allerede kommet ut på markedet og butikkene er kontaktet. Det er satt i gang tiltak for at kjøttdeigen skal ut av omsetning så fort som overhode mulig, sier Alne.
Hele produksjonsanlegget i Ølen er nå stengt. Alt produksjonsutstyr blir vasket og desinfisert. Deretter blir det tatt nye prøver av produksjonsutstyret som med sikkerhet må vise at alt er rent, før produksjonen starter opp igjen. Det skjer tidligst fredag.
Svaret på salmonella prøvene er klare lørdag.
- Det er derfor for tidlig å si noe om smitten er reell og hvor den eventuelt kommer fra, sier Alne.
Kan stamme fra utenlandsk kjøtt
Den ene linjen som produsere kjøttdeig, lages av kjøtt av utenlandsk opprinnelse. Men en kan ikke si 100 prosent om det stammer fra det utenlandske kjøttet.