NRK Meny
Normal

– Nå tester vi dette ut

Sandnespolitikerne sa enstemmig nei til skjenking i strippeklubben Money Talks. Nå havner bevillingen i retten.

Money talks

Sandnespolitikerne sa enstemmig nei til skjenking i strippeklubben Money Talks.

Foto: Erik Waage / NRK

Nå sier jeg bare tusen hjertelig takk til de som har valgt å ta dette inn over seg og blir med oss i kampen mot å ha stripping og toppløs servering i kommunen.

SVs Heidi Bjerga vet nesten ikke hvilket bein hun skal stå på. Formannskapet har akkurat sagt enstemmig nei til å gi skjenkeløyve til strippeklubben Money Talks.

Hun har vært en av de ivrigste i kampen mot strippeklubben. Tirsdag var det tredje gang saken var oppe. I fjor sikret Høyre og Fremskrittspartiet ja til skjenking. Men nå flytter klubben til nye lokaler, og måtte søke på nytt.

Heidi Bjerga

Heidi Bjerga (SV) er overrasket over og glad for at det ble nei til skjenkebevilling for Money Talks.

Foto: Stig Marlon Weston / SV

– Nå tester vi dette ut

Mange trodde resultatet ville bli det samme igjen. Men denne gang ville hverken Høyre eller Frp ha sittende på seg stempelet som forsvarere av stripping.

– Det er ingen som har ønsket at vi skal ha en by som blir kjent for at vi har strippeklubber, men det er jo ikke ulovlig å kaste bh-en i Norge. Det er jo det problemet vi har hatt.

Det sier varaordfører Pål Morten Borgli fra Frp. Argumentasjonen har derfor vært frykten for rettssak og erstatningssøksmål. Denne gang er det nesten motsatt.

– Nå tester vi dette ut. Nå tar vi de tilbakemeldingene som er kommet, og de ønskene som er kommet fra byens næringsliv. Så ser vi om det er grunnlag for å nekte på bakgrunn av den virksomheten, sier Borgli.

Pål Morten Borgli

Varaordfører Pål Morten Borgli (Frp) ønsker å prøve om et skjenke-nei holder i retten.

Foto: Anders Fehn / NRK

– Svært overraskende og skuffende

Advokat for Money Talks, Svein Kjetil Svendsen, slår fast at det får Sandnes kommune full anledning til. Sandnespolitikernes nei til skjenking i strippeklubben Money Talks havner i retten.

– Det er svært overraskende og skuffende at kommunen har sagt nei til skjenkebevilling. Det vil føre til at Sandnes kommune blir saksøkt, sier Svendsen.

Både Pål Morten Borgli og Heidi Bjerga er enige om at det har vært stort engasjement i saken.

– Over lang tid så har det vært innbyggere, næringsliv, sier Borgli.

– Når Sandnes Ulf tidligere sto fram og takket nei til sponsorpenger fra Money Talks, så var de med og løftet saken mange hakk, sier Bjerga.

– Må vi ut med mye penger, er ikke det bra

Nå tyder altså alt på at rettsapparatet venter. Kommuneadvokaten har flere ganger advart om at kommunen kan ha en dårlig sak. Pål Morten Borgli er heller ikke sikker.

Money Talks

Money Talks sin advokat, Svein Kjetil Svendsen, sier vedtaket i formannskapet er overraskende og skuffende.

Foto: Erik Waage / NRK

– Det er jo klart at hvis dette ender opp med en rettssak der vi må ut med mye penger, så er det ikke bra, men nå får vi teste det ut, sier han.

Heidi Bjerga har tro på at begrunnelsen for skjenke-neiet holder.

– Sandnes er en by i vekst. Vi er en turistby og vi er en næringslivsby som vi vil ha folk til å til. Vi synes det er viktige argument å si at vi er en by som er fremtidsrettet og bruker ikke kvinnekroppen for å selge det perspektivet, mener hun.