NRK Meny
Normal

SR Bank saksøker kunde etter sexklubb-besøk

En mann fra Stavanger fikk tappet bankkortet sitt for 193 000 kroner på en sexklubb i Barcelona. Nå saksøker banken mannen for å slippe å betale pengene som forsvant.

SR-Bank

SR-Bank saksøker en Stavanger-mann som tapte 193 000 kroner på et sexklubb-besøk i Barcelona i fjor.

Foto: NRK

Det var i januar i fjor Stavanger-mannen besøkte den spanske nattklubben, skriver Stavanger Aftenblad . I løpet av åtte timer fra klokken 22 til 06 ble det tappet 193 000 kroner fra debetkortet hans.

– Saken oppleves svært vanskelig for min klient. En ting er at han har blitt frarøvet betydelige summer, og at dette er helt ødeleggende for hans privatøkonomi, sier mannens advokat Pål Minde til avisen.

Les også: Svindlet for flere hundre dollar

SR-Bank mener at mannen brukte pengene selv, og ønsker en dom for å slippe å betale. Det ble gjennomført tolv uttak fra kortet, alle uttakene ble gjort ved at riktig pinkode ble slått inn på første forsøk.

Mannen mener han ble dopet ned

Mannen mener selv han ble dopet ned og svindlet under sexklubb-besøket. Han anmeldte det som skjedde til politiet i Barcelona samme dag. Da kom det fram at den samme sexklubben hadde flere saker på seg for lignende forhold.

Frode Sandal

Informasjonssjef Frode Sandal i SR-Bank ønsker ikke overfor Stavanger Aftenblad å gå i detaljer om den forestående rettssaken

Foto: Rolv Christian Topdahl / NRK

Informasjonssjef Frode Sandal i SR-Bank ønsker ikke overfor Stavanger Aftenblad å gå i detaljer om den forestående rettssaken.

Les også: Tredoblet drivstoffbeløp på ferie

– Vi ønsker å få rettens avgjørelse på hvem sitt ansvar det er i en sak som denne. Kunden har vært på klubb, noe han ikke bestrider. Kortet er brukt på klubben, noe som heller ikke bestrides. Den som har brukt kortet, har brukt chipen og riktig kode. Det er gjort flere ganger i løpet av kvelden og natten, sier Sandal.

Finansklagenemnda valgte i fjor høst å avvise saken uten å avgjøre den.