Holta overlevde flystyrt i Polen

Speedwaystjernen Rune Holta fra Randaberg slapp med skrekken da privatflyet han var passasjer i styrtet ved den polske byen Tarnow i ettermiddag.

Flystyrt

Slik så flyet ut etter styrten i Polen tidligere i dag. Rune Holta ble lettere skadet

- Jeg er bare glad for at jeg og de tre andre i flyet kom fra dette med livet i behold sier Holta til NRK Rogaland.

Holta har i kveld skrevet seg ut av sykehuset i den polske byen.

- Jeg er mørbanket og kjenner smerter blant annet i skulderen og nakken. Men, det er ikke verre enn at jeg kan skrive meg ut ok komme meg hjem til leiligheten i Chestochova.

 Holta sier ulykken skjedde da de skulle lande ved byen Tarnow. De skulle ned på en militær flyplass - men det var ingen vanlig rullebane der.

 

 

Flystyrt

Folk samlet seg fort rundt flyvraket

- Det så mer ut som en lang plen. Hadde jeg visst det hadde jeg aldri vært med flyet - men det er lett å si slikt i ettertid sier han.

Holta skulle egentlig ta et fly som skulle til Krakow, men fikk tilbud om å være med i et privatfly, hvor lagkamerat Tomasz Gollob skulle være med. Det var sistnevntes far som førte flyet som styrtet. 

 

 

Rune Holta fra Randaberg

- Det er helt utrolig at vi lever sier Holta. Hadde dere sett hvordan flyet så ut  - så er det ikke til å begripe at det gikk såpass bra som det gjorde, at alle overlevde.

Den vonde skulderen og en liten kilevink i nakken går over, så det betyr ikke noe opp i alt dette. Det viktigste var at vi overlevde sier Holta.

 

 

Flere nyheter fra Rogaland