- Rullestolrally er idrettsglede

Kjøring i hinderløype, med rullestol, blir den nye disiplinen under Superlekene.

Rullestolrally

Rullestolrally er spesielt tilrettelagt for grupper av mennesker som vanligvis ikke får et tilbud om konkurranseøvelser.

Foto: Bjørn Olav Skjæveland / NRK

Superlekene er en idrettsfest for mennesker med særskilte hjelpebehov. Til sommeren blir for for første gang rullestolrally en av grenene det skal konkurreres i.

Tirsdag ble sporten demonstrert i Sandnes.

Les også: Super idrettsdag på stadion

– Superlekene er idrettsleker for utviklingshemmede i alderen null til hundre år, egentlig. Alle får komme i aktivitet. Det er det som er ideen med det, å få denne brukergruppen ut i aktivitet.

Det sier Rune Løwehr, som er styreleder for Superlekene til NRK.

Rullestolrally blir ny gren i Superlekene

Rullestolrally

Superlekene skal være et idrettsarrangement med livsglede og mestring. Rullestolrally sørger for at enda flere får være med. Dette er en øvelse som er mulig å delta i for mennesker som er både psykisk og fysisk utviklingssvekkede.

Rullestolene styres gjennom løypa med joystick. Deltagere som har utfordringer med å styre selv, kan få hjelp av en ledsager.

Tom Tvedt

Tom Tvedt, styremedlem i Norges Idrettsforbund, mener rullestolrally er idrettsglede.

Foto: Bjørn Olav Skjæveland / NRK

Øvelsen er spesielt tilrettelagt for grupper av mennesker som vanligvis ikke får et tilbud om konkurranseøvelser i tilsvarende idrettsarrangementer.

– Dette er viktig, for vi vet at det er mange som sitter der ute. Dette initiativet er kjempebra. Nå ser vi hva de offentlige hallene kan bli brukt til. Dette er aktivitet, det skaper aktivitet og det skapes idrettsglede, sier styremedlem i Norges Idrettsforbund, Tom Tvedt.

Svein nge Barka, Loyd Meling

Svein Inge Barka var dagens raskeste da rullestolrally ble introdusert i Sandneshallen.

Foto: Bjørn Olav Skjæveland / NRK