NRK Meny
Normal

Rotter piler rundt i klart dagslys

Et rottebol har tatt form i en skråning ved fylkesvei 47 ved Gardsenteret i Haugesund. Vegvesenet har ikke sett lignende, og sier skadedyreksperter må ta seg av rottene.

Rottebol ved Gardsenteret

Du kan se rottene ved Gardsenteret i Haugesund pile rundt i skråningen midt på dagen.

– Jeg er ikke redd for rotter jeg, men det passer seg ikke, sier André Strand.

Han og familien oppdaget rottene etter en handletur på kjøpesenteret.

– Det er mye bebyggelse i nærheten, et handlesenter og nå har vi også fått et godt gatekjøkken her. Da synes jeg ikke det er forenelig, enkelt og greit, sier Strand.

Det var Haugesunds Avis som først omtalte saken i dag, og Gardsenteret har derfor hatt skadedyrsekperter på senteret for å sjekke at det ikke er kommet noen rotter dit. Det har det heldigvis ikke.

– Det har aldri vært noen spor av rotter på eiendommen her, eller i bygget, sier Paal W. Aaneset ved Sameiet Gardsenter.

Han sier det er andre som må ta seg av rottene, for veiskråningen tilhører Rogaland fylkeskommune. Kommunelegen har derfor orientert fylket om saken, og Statens vegvesen kom i dag på befaring.

– Det ser ganske ille ut, det er jo rotter i hele skråningen her, sier Ove Hausvik, overingeniør i Statens vegvesen.

– Hvis det viser seg at det er vi som skal ha ansvaret for det, så må vi få noen profesjonelle skadedyreksperter til å gjøre noe med det. Dette er ikke en problemstilling vi normalt møter i Statens vegvesen når det gjelder drift og vedlikehold av veier, sier Hausvik.