NRK Meny
Normal

Rösler ferdig i Viking

Uwe Rösler kommer med krass kritikk av lokalmedia.

Uwe Rösler og Egil Østenstad
Foto: Bjørn Olav Skjæveland

Viking FK' sportsdirektør Egil Østenstad orienterte på en pressekonferanse klokken 10.35 at Uwe Rösler er ferdig som trener i Viking FK etter tre år.

Tyskeren og Viking har i løpet av de siste dagene blitt enig om et sluttvederlag når han nå gir seg før kontraktstiden er over.

Dette sluttvederlaget er noe mindre enn om Rösler hadde fått sparken, nå skilles Viking og Rösler i minnelighet i tråd med begges ønske.

Etter det NRK kjenner til, stilte Rösler sin plass til disposisjon allerede for et par uker siden.

Administrasjonen i Viking ble informert om Röslers avgang i onsdag morgen. Spillerne ble informert rett før pressekonferansen startet onsdag formiddag.

- Ingen av partene er tilfreds med resultatene i årets sesong, og vi er blitt enige om å avslutte samarbeidet, sa sportsdirektør Egil Østenstad på pressekonferansen.

Han orienterte om at assistenttrener Roger Nilsen tar over treningsarbeidet ut november, og at klubben allerede er i gang med å finne etterfølgeren til Rösler. Østenstad skal sammen med Ulf Karlsen og Kjell Inge Olsen jobber for å finne ny trener.

- Aktuelle kandidaterer allerede kontaktet, sa Østenstad.

Viking FK har etter den skuffende sesongen med tiendeplass hatt en gjennomgang av hele organisasjonen.

- Denne evalueringen har ikke vært avgjørende, men vært en del av grunnlaget for at partene er blitt enige om å avslutte samarbeidet, sa Østenstad.

Kritiserer lokalmedia

Østenstad gikk hardt ut mot lokalmedia, som han mener har passert en grense ved å gjenta kritikk mot Uwe Rösler. - Mengden kritikk og måten dette er blitt gjentatt på har vært over streken, sa Østenstad.

Også Uwe Rösler kom med svært krass kritikk av lokalmedia:

- Som hovedtrener, når resultatene er under forventing, må man forvente kritikk. Jeg opplevde at kritikken først var relatert til mine resultater, og det var ok. Men de siste månedene har jeg erfart mobbing, løgner, bevisste løgner. Jeg har opplevd provokasjoner, ignoranse. Jeg følte at deler av lokalmedia, Stavanger Aftenblad og Rogalands Avis, har oppført seg respektløse. Min familie har blitt påvirket av dette. Jeg håper at Viking lærer noe av dette. Det gikk for langt.

Det var en preget Uwe Rösler som tok farvel som Vikingtrener onsdag formiddag, og kom med denne hilsenen til slutt på pressekonferansen.

- Jeg ønsker dere alle god jul og godt nyttår, avsluttet Rösler.


Hvem skal ta over som trener i Viking?