NRK Meny
Normal

Er glad for at politidistriktet ikke splittes

Mens mange i Sunnhordland er skuffa over å bli en del av Rogaland politidistrikt, jubler deres politimester Steinar Langholm for denne løsningen.

Steinar Langholm

Politimester Steinar Langholm er fornøyd med at Haugaland og Sunnhordland ikke blir spilttet opp med den nye politireformen.

Foto: Thomas Halleland / NRK

– Vi har vært opptatt av at distriktet ikke skal splittes, så det var dette vi ønsket, sier politimester i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt, Steinar Langholm.

Det er nå politisk enighet om den nye politireformen, som innebærer at dagens 27 politidistrikt blir til 12.

For Rogaland sin del betyr dette at hele fylket, i tillegg til Sunnhordland og Sirdal, danner et nytt politidistrikt.

Fram til Hordfast er på plass

I Sunnhordland er det stor motstand mot denne løsningen, men Langholm mener at dette var det eneste riktige.

– Vi har alltid ment at Haugaland og Sunnhordland politidistrikt må bestå som ett beredskapsområde frem til transportløsninger som Hordfast er på plass, sier han.

Avtalen mellom regjeringen, Venstre, KrF og Arbeiderpartiet innebærer at Sunnhordlands-kommunene skal bli en del av politidistriktet Vest (Hordaland og Sogn og Fjordane) når milliardbroen over Bjørnefjorden er på plass.

– Jeg er glad for at dagens Haugaland og Sunnhordaland politidistrikt holdes samlet, sier stortingsrepresentant Iselin Nybø fra Venstre i en pressemelding.

Også hun understreker at Stord, Bømlo og Fitjar flyttes nordover til politidistrikt Vest når Hordfast står klar. Nybø får støtte fra Høyre.

– Det har vært en intens kamp om grensene helt til i dag, og at vi har lykkes med å opprettholde distriktet er svært viktig for innbyggerne i regionen vår, sier stortingsrepresentant Arve Kambe (H).

Størst effekt med Rogfast

Politimester Steinar Langholm tror sammenslåingen vil få størst effekt først når Rogfast er på plass.

– Da blir det 50 minutters kjøretur mellom Haugesund og Stavanger, så det kommer til å endre mye, sier han.

Det foreslåtte Rogaland politidistrikt endrer navn til Sør-Vest politidistrikt.