Hopp til innhold

Rosenberg kjøpt av australsk konsern

Det tradisjonsriks Stavanger-verftet Rosenberg selges for nesten 1,1 milliarder kroner til australske WorleyParsons.

Rosenberg

De ansatte ved det tradisjonsrike verftet på Buøy i Stavanger får over 40.000 kolleger i 41 land etter at WorleyParsons har kjøpt Rosenberg.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

Bergen Group har solgt Rosenberg til det australske konsernet WorleyParsons for 1,088 milliarder kroner.

Det kommer fram i en pressemelding som ble sendt ut etter midnatt.

Verftet i Stavanger meldte tidligere denne uken at det var på offensiven for å skaffe oppdrag fra den norske oljeindustrien.

Fornøyd med nye eiere

De nye eierne av Rosenberg har 40.400 ansatte i 41 land. Selskapet er kjent som leverandør av tjenester til energiindustrien, og er har sitt hovedkontor i Australia.

Tillitsvalgt ved verftet, Roy Inge Nilsen, sier han ikke har fått mye informasjon om kjøpet, men er positiv.

– Vi har lest litt om dette konsernet, og det er en stor, multinasjonal aktør. Det er det vi trenger. En stor aktør med ressurser, sier han.

Han mener den nåværende eieren, Bergen Group, har bygd opp Rosenberg til å bli et attraktivt verft.

I løpet av neste uke

– De har vært en seriøs eier. De har satset, og det er derfor Rosenberg har kommet dit de er i dag. Rosenberg vil alltid være en god investering, sier Nilsen.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Rosenberg satser på store kontrakter

VIDEO: Rosenberg lar seg ikke stoppe av at norske milliardkontrakter i oljeindustrien går til utlandet. Offshoreverkstedet i Stavanger gjør seg nå klar til konkurransen om de store oppdragene. (Arkiv, tirsdag 19. februar.)

Kristin Færøvik

Kristin Færøvik.

Foto: Kaj Hjertenes / NRK
Gunnar Berge går av som oljedirektør

Styreleder i Petoro, Gunnar Berge, har fulgt utviklingen på Rosenberg i mer enn femti år og er positiv til at nye eiere overtar.

Foto: Hansen, Alf Ove / SCANPIX

Administrerende direktør i Bergen Group Rosenberg, Kristin Færøvik, er fornøyd med sine nye eiere.

– Det nye eierskapet vil gi oss en unik og spennende mulighet til å styrke den positive utviklingen ytterligere, sier hun ifølge en pressemelding.

Avtalen er godkjent av styrene i Bergen Group ASA og i WorleyParsons, og kjøpet blir sluttført innen utgangen av neste uke. De ansatte ble informert på et allmøte klokken 09 i dag.

– Viser at Rosenberg et et attraktivt verft

– Det viser at Rosenberg er et attraktivt verft som flere er ute etter fortsatt. Det kan en jo på mange måter se på som positivt.

Det sier Gunnar Berge, som i dag er styreleder i Petoro, til NRK. Berge har fulgt utviklingen på Rosenberg i mer enn 50 år, og er positiv til at nye interessenter overtar.

Han viser til at tidligere eierskifter på Rosenberg har bidratt til å gi Stavanger-verftet et lengre liv. Han frykter ikke at de nye australske eierne er ute etter å raide Rosenberg.

– Det kan komme folk med nye impulser og nye kontakter inn i bildet. Det kan svært ofte være positivt. Det store aktivumet på Rosenberg er den utrolige kompetansen og erfaringen de sitter på, og en stokk med særdeles dyktige ingeniører og fagarbeidere. Det er det som har verdi, og det kan jo ikke flyttes til Australia, sier Berge.

Flere nyheter fra Rogaland