NRK Meny
Normal

Gladnyhet for de snø-sugne

Skisenteret i Røldal blir trolig det første på sørvestlandet som åpner skibakkene. Det skjer allerede til helgen.

Snøkanoner i Røldal

Snøkanonene er i full gang med å skaffe snø til sesongåpning i Røldal til helgen.

Foto: Oddvar Bratteteig

Nedbøren som har falt over Rogaland de siste ukene har stort kommet som regn, også i det som vanligvis kalles høyere strøk. Det betyr at det foreløpig er det langt mellom snøfonnene i fjellet, og skisesongen er fortsatt et stykke unna de fleste steder.

Unntaket er sannsynligvis Røldal.

Les også: Stor usikkerhet rundt sesongåpning

Les også: Kong Vinter kom brått på bilistane

– Vi var på tampen til å kunne åpne sist helg, men da fikk vi sytti millimeter med regn på de tre dagene før helgen, så den måtte vi bare kansellere. Nå har vannet rent fra seg, og vi ser at det skal være gode muligheter til å åpne stolheisen og barnetrekket den kommende helgen.

Det sier Oddvar Bratteteig, som er daglig leder ved Røldal skisenter til NRK.

– Kalde, fine dager i vente

I morgentimene onsdag startet alpinanlegget i Røldal opp snøanlegget.

– Vi ser på meldingene at vi har noen kalde, fine dager i vente, og da tror vi at vi skal klare å produsere nok snø til å åpne og få gode forhold i det vi kan åpne, sier Bratteteig.

Røldal skisenter

Slik så det ut på skisenteret i Røldal under gode forhold sist vinter.

Foto: Røldal skisenter

Det må natursnø til for å få startet opp hele anlegget i Røldal, men den nedre delen der det er stolheis og barnetrekk burde være klar til helgen. Det ligger allerede endel snø i bakkene i Røldal.

– Oppe ved toppen av stolheisen ligger det rundt en halv meter snø og i bunnen rundt 20, 30 centimeter, men de har jo vært en del vind og ruskevær den siste tiden, så enkelte plasser det litt avblåst, mens andre steder ligger det mer. Når vi får dosere utover den kunstsnøen vi har laget allerede, og den vi kommer til å lage nå, så skal det bli gode forhold mot åpningshelgen, sier Bratteteig.