Rogfast, E39

 • Kunngjorde største Rogfast-kontrakt

  Laurdag blei den første store kontrakten for Rogfast kunngjort. Verdien på opptil 3,5 milliardar kroner er den største på Noregs største veg- og tunnelprosjekt. – Me forventer stor interesse, seier prosjektleiar Tor Geir Espedal i ei pressemelding.

  Rogfast
  Foto: Statens vegvesen
 • Rogfast på vent

  Vegvesenet har bestemt seg for å gå en runde med entreprenørene og diskutere kontraktsformen før de utlyser historiens største norske veibyggingsanbud, skriver VG. Vegvesenet vil unngå tvister som kan løpe opp i hundremillionersklassen.

 • – En seier for Rogfast

  Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen er glad for at fylkesutvalget i dag garanterte for milliardene som trengs i byggingen av Rogfast. – Dette er en seier for alle som vil at Rogfast skal realiseres. Det er noe vi har jobbet for lenge, sier han.

  Ketil Solvik-Olsen
  Foto: Ksenia Novikova / NRK
 • – Regionens viktigste prosjekt

  – Det er viktig å si at det ikke er noen tvil om at Rogfast er det viktigste prosjektet for regionen vår, sier Janne Johnsen, gruppeleder for Høyre i Rogaland. Hun mener fylkesutvalget burde ha vært like tydelige under forrige behandling, 13. mars.

  Janne Johnsen (H) gjer klar for valkamp-innspurt
  Foto: Mathias Oppedal / NRK
 • – Et viktig vedtak

  Fylkespolitiker i Frp, Pål Morten Borgli, mener vedtaket er om å garantere 16 milliarder kroner til bygging av Rogfast er viktig. – Vi kan ikke stoppe nå, sier han. Med unntak av MDG gikk et samlet fylkesutvalg inn for å stille garantien.

  Pål Morten Borgli
  Foto: Eirik Gjesdal / NRK
Prosjektet E39 Rogfast inneber kryssing av Boknafjorden og Kvitsøyfjorden nord for Stavanger med undersjøisk tunnel. Stortinget vedtok prosjektet 23. mai 2017.