300.000 til Pøbel-Eddi og Thomas Moy

Pøbelprosjektet og Thomas Moy, med sitt arbeid for dyslektikere, havnet på delt andreplass i kåringen av årets sosiale entreprenør.

Eddie Eidsvåg

Premien på 300.000 kroner vil komme godt med, forsikrer Eddi Eidsvåg.

Foto: Åse Karin Hansen / NRK

- Det er en seier bare å bli nominert, men at vi skulle vinne 300.000 kroner var jo helt fantastisk, sier sjefspøbel Eddi Eidsvåg.

Pøbelprosjektet kom på delt andreplass sammen med Thomas Moy fra Rogaland, i kåringen som ble arrangert av industri- og finanskonsernet FERD.

Moy ble nominert for sitt arbeid med produktet Minnomy, som hjelper dyslektikere å lese bedre.

- Seieren betyr tillit

Også han er begeistret for andreplassen.

- Det betyr veldig mye, sier han. Pengemessig betyr det at jeg kanskje får beholde litt mer av mitt eget prosjekt uten å måtte gi det fra meg.

- Tittelmessig betyr seieren en tillitt. Det jeg sliter med er at jeg har et produkt som høres for godt ut til å være sant, og jo mer folk går ut og støtter det, jo bedre er det.

- Dette er en pris til alle pøblene og ungdommene i Rogaland

Eddi Eidsvåg vil gjerne dele seieren med ungdommene han jobber med.

- Seieren betyr anerkjennelse over hele Norge for den jobben vi har gjort, og den jobben ungdommen har gjort med å komme seg tilbake til skole eller ut i jobb, sier Eidsvåg.

- Dette er en pris til alle pøblene og ungdommene i Rogaland. Ungdommer som virkelig har klart å gjøre noe med livet sitt. Og det betyr mye.

Trenger mye penger

Arbeidet pøbelprosjektet driver med koster mye, og pengene vil komme godt med, forsikrer Eidsvåg.

- Det er en fantastisk pengepremie, men vi trenger mye penger, sier han. Vi håper å få bygget et ressurs- og kompetansesenter i Rogaland for ungdom og de som jobber med ungdom. Det er noe av det vi ser på fremover.