Stavanger-kvinne skal ha blitt gruppevoldtatt

Ifølge politiet har to eller flere personer i fellesskap utført overfallsvoldtekten. Hendelsen skal ha skjedd i Stavanger sentrum natt til søndag, og kvinnen skal ikke hatt kontakt med gjerningspersonene på forhånd.

Området ved Øvre Holmegate

Overfallsvoldtekten skal ha skjedd i området rundt Øvre Holmegate i Stavanger sentrum.

Foto: Pål Berg Mortensen / NRK

– Kvinnen har gitt et signalement av begge gjerningspersonene, men politiet ønsker foreløpig ikke å gå ut med det kvinnen har beskrevet, sier politiadvokat Stian Eskeland ved Sør-Vest politidistrikt til NRK.

Ifølge politiet ble kvinnen som er fra Stavanger, overfalt og voldtatt i området rundt Øvre Holmegate mellom klokken ett og fem natt til søndag. Voldtekten skal ha skjedd utendørs, og kvinnen skal ikke ha vært i kontakt med gjerningspersonene på forhånd.

– Kvinnen har tatt kontakt med sin samboer, og de har deretter begge tatt kontakt med politiet for å anmelde voldtekten, sier Eskeland.

Den fornærmede kvinnen er i slutten av 20-årene. Utover dét ønsker ikke Eskeland å gi flere opplysninger om henne.

Tar saken på høyeste alvor

Årsaken til at politiet går bredt ut med gjerningstidspunktet, er fordi de ikke vil utelukke at vitner tar kontakt med eventuelle tips i saken. Fornærmede har forklart at hun skal ha vært i kontakt med flere forbipasserende både før og etter hendelsen.

– Jeg har foreløpig ikke mottatt noen meldinger om at noen av disse forbipasserende har meldt seg til politiet.

Eskeland legger til at politiet etterforsker saken som en overfallsvoldtekt, og at de tar anmeldelsen på høyeste alvor.

– Vi gjennomgår blant annet videoovervåkning fra området rundt, og vi er i gang med vitneavhør av personer som kan ha fått med seg ting som har skjedd, som kan ha vært i kontakt med fornærmede den aktuelle natten, sier Eskeland.

Flere avhør

Politiet har sikret biologiske spor i saken. Ifølge bistandsadvokat Elisabeth Fjeld har kvinnen vært i avhør hos politiet og på voldtektsmottaket, og flere avhør er ventet.

– Dette har vært en veldig alvorlig hendelse, så fornærma har det vanskelig. Hun er preget, sier Fjeld.

– Det er svært viktig at denne saken blir oppklart, og at folk som har info, tar kontakt med politiet.

Tips i saken kan meldes til politiet på telefon 02800.