NRK Meny
Normal

Klart for rogalandsderby i Jåttåvågen

Måkene har tatt turen over fjorden til oljebyen, og det er duket for et skikkelig rogalandsderby på Viking stadion.

Viking - FKH

Mange har tatt turen til Viking stadion i ettermiddag for å se oppgjøret mellom de mørkeblå og FK Haugesund.

Foto: Anders Fehn / NRK

FK Haugesund har spilt uavgjort mot Lillestrøm og Vålerenga, og tapt mot Start så langt i år. Viking har spilt uavgjort mot Rosenborg og Strømsgodset og vunnet mot Lillestrøm på bortebane.

– Det er en perfekt dag for et fotballkamp. Det er strålende solskinn og fint gress, sier Viking-trener Kjell Jonevret.

Laster innhold, vennligst vent..

Jonevret

Kjell Jonevret.

Foto: Skibstad, Kent / NTB scanpix
FKH-trener Jostein Grindhaug

Jostein Grindhaug.

Foto: Ness, Jan Kåre / NTB scanpix

Den nye gressmatta på Viking stadion var på plass den 11. april. Det ble ødelagt etter konserten med Robbie Williams, og er nå byttet ut.

– Vi har vært ute og prøvd banen. Den er litt humpete og ny, men den er betydelig bedre enn den vi har hatt i det siste. Denne er også betydelig grønnere, sier Jonevret.

– Liker oss her

Båten med FKH-supportere er på vei til Viking stadion og Grindhaug gleder seg til de ankommer.

Artikkelen fortsetter under bildet.

FKH-supportere

Det er mange FKH-supportere som har tatt turen til Viking stadion i dag.

Foto: Anders Fehn / NRK

– Dette er en fantastisk dag. Vi får håper det blitt fullt på stadion i dag. Vi kom for å ta med oss tre poeng. Vi liker oss her og har ingenting å tape. Det er et godt utgangspunkt og det er bare å smøre på, sier FKH-treneren.

– Det er sjelden vi har vært så underdog som nå. Vi begynner å nærme oss noe nå, og skal snart se enda bedre ut, legger han til.

– Selvtilliten er på plass

Jonevret tror også FKH kommer til å smøre på med alt de har.

– Haugesund kommer ikke til å gi seg frivillig. De har alltid gjort det vanskelig for oss, og det kommer de til å gjøre i dag også. Vi føler at vi har fått en god start med alle spillerne friske. Selvtilliten er på plass og det skal bli gøy å spille i dag, sier han.

Et av problemene for de blå fra Nordfylket er at deres fremste målscorer Christian Gytkjær er ute.

– Vi har ikke den naturlige målscoreren på plass, så må få andre til å melde seg på. Det skal bli spennende å se om noen stikker hodet fram, sier Grindhaug.

Viking:

Arild Østbø–André Danielsen, Sverrir Ingason, Indridi Sigurdsson, Trond Erik Bertelsen–Björn Daniel Sverrisson, Joackim Jørgensen, Vidar Nisja–Yann-Erik de Lanlay, Jón Dadi Bödvarsson, Steinthor Thorsteinsson

Benken: Iven Austbø, Håkon Skogseid, Kristoffer Haugen, Christian Landu Landu, Makhtar Thioune, Veton Berisha, Osita Chikere.

Haugesund:

Per Morten Kristiansen–Vegard Skjerve, Martin Bjørnbak, Dusan Cvetinovic, David Myrestam–Daniel José Bamberg, Rok Elsner, Joakim Våge Nilsen, Tor Arne Andreassen, Kristoffer Haraldseid, Geir Ludvig Fevang

Benken: Olav Dalen, Tor André Skimmeland Aasheim, Maic Sema, Ugonna Anyora, Torbjørn Agdestein, Alexander Stølås, Pontus Engblom

Sandnes Ulf sin kamp starter også klokken 15.30. De lyseblå spiller borte på Ullevaal stadion mot Vålerenga. Den kampen følger du her.

Laster Instagram-innhold