NRK Meny
Normal

Sender du SMS til eksen?

Det er ikke alle som blir bitre uvenner etter et forhold, i hvert fall ikke i Rogaland.

SMS

Rogalendingene har stort sett et godt forhold til eks-kjærester.

Ingen i landet mottar og sender flere nyttårsmeldinger til ekskjærester enn i Rogaland og Oslo.

I begge fylkene mottar 28 prosent slike meldinger og 23 prosent sier at de selv sender ekskjærester meldinger på nyttårsaften.

På nyttårsaften får hver fjerde nordmann SMS fra ekskjærester. Og er du under 30 år, er det dobbelt så vanlig at året starter med en melding fra en tidligere flamme.

23 prosent av oss har mottatt meldinger fra ekskjærester på nyttårsaften. Hele 45 prosent av de under 30 år sier det samme, viser en stor undersøkelse.

- Det kommer til å bli sendt rundt 14 millioner tekstmeldinger i NetComs nett nyttårsaften, så at mobilen er nordmenns favorittkanal til å sende hilsener med har vi fått bekreftet for lenge siden. Men det er interessant å oppdage at et stort antall av disse meldingene er potensielle sjalusibomber, sier kommunikasjonsrådgiver Øyvind Vederhus i NetCom.

SMS

Rogalendingene er flinke å sende sms til eks-kjærester

Casanova?

Det er færre som oppgir å ha sendt, enn mottatt, slike meldinger. 17 prosent oppgir at de selv har sendt nyttårsmeldinger til gammelkjærester. Menn sender noe mer enn kvinner (19 mot 15 prosent).

- Kanskje finnes det en storflørter eller tre som har fyldige kontaktlister å sende til, eller kanskje har vi vanskeligere for å innrømme hva som forlot mobilen i champagnetåken, sier Vederhus.

Høytid for flørt

Samtidig viser undersøkelsen at hver femte under 30 år bruker jule- og nyttårsfeiringen som en anledning til å sende flørtemeldinger. Nesten dobbelt så mange menn som kvinner oppgir dette og Finnmark er på topp med 14 prosent, mot Akershus som ligger på bunn med 4 prosent. I hele befolkningen sier omtrent hver tiende nordmann det samme.

– At vi mobilflørter, og at det er de yngre som er mest aktive er kanskje ingen overraskelse. Men at kjønnsforskjellene er såpass store og at mobilflørting er tre ganger mer utbredt i Finnmark enn Akershus, er mer påfallende, sier Vederhus.

Undersøkelsen er gjennomført av Perduco for NetCom i november 2007 blant et representativt utvalg på 1900 privatpersoner.