Rogaland Teater må stenge Intimscenen

Det er ikke forsvarlig å drive teatervirksomhet for publikum på intimscenen, viser en brannteknisk rapport.

Teaterhallen, Rogaland Teater

En brannteknisk gjennomgang av bygningene til Rogaland teater viser at det ikke er forsvarlig å drive teatervirksomhet for publuikum på intimscenen.

Foto: Wenche Lamo Hadland / NRK

En brannteknisk gjennomgang av bygningene til Rogaland teater viser at det ikke er forsvarlig å drive teatervirksomhet for publuikum på Intimscenen.

Det går fram av en melding fra Rogaland teater.

Teatersjef Arne Nøst beklager avgjørelsen men understreker at hensynet til publikums sikkerhet veier tyngst.

Les også: Vil flytte teateret om ti år

- Resultatet er at vi mister en svært viktig intim scene som har et trofast publikum. Scenen har siden starten i 1974 gitt publikum en lang rekke store teateropplevelser, sier Nøst.

– Må flytte rundt på oppsetninger

I meldingen fra Rogaland Teater heter det at teateret har ventet på penger til en ny rømningsvei fra Intimscenen i statsbudsjettet de siste to årene.

Stengningen av Intimscenen fører til at Rogaland Teater må flytte rundt på lanserte oppsetningen foran vårsesongen. Teatersjefen sier at de blir nødt til å trenge seg inn på Barne og ungdomsteaterets arealer i Teaterhallen.

Les også: Behn teaterdebuterer

- Som det ser ut nå vil ingen produksjoner bli avlyst i vår, men flere vil få endret spilletidspunkt og scene. Vårt entusiastiske intimscenepublikum vil med dette gå glipp av den spesielle kunstneriske kraften som finnes i rommets vegger, sier teatersjefen