Rogaland på drukningstoppen

Det har vært ni drukningsulykker hittil i år i Rogaland, bare Møre og Romsdal har hatt flere.

Mann døde på Rennesøy

Det siste drukningsdødsfallet i Rogaland skjedde på Rennesøy 8. oktober i år.

Foto: Pål Christensen / SCANPIX

Til sammen 84 personer har druknet her i landet så langt i år. Det er noen færre enn de siste tre årene. Til samme tid i fjor var tallet 91.

I 2013 og 2014 lå antallet rundt 100 omkomne ved utgangen av oktober. Nesten alle som dør ved drukning her i landet, er gutter eller menn, viser tallene fra Norsk Folkehjelp. Så langt i år har bare ti kvinner mistet livet i slike ulykker.

Falt fra land eller båt

De fleste drukningsulykkene skjedde fordi folk falt i vannet fra land eller båt. Dette er årsaken til de fleste drukningsulykkene i Norge, også over tid. På denne tiden av året er vannet kaldt, og det kan fort bli farlig hvis man faller uti.

Derfor er det viktig å være forsiktig og ta forholdsregler når man er i aktivitet ved vannet, sier Jon Halvorsen, enhetsleder for redningstjeneste og førstehjelp i Norsk Folkehjelp.

Menn nest utsatt

Hittil i år er fall fra land årsak til over 50 prosent av alle drukningene i Norge, og menn over 40 er den mest utsatte gruppen på årets drukningsstatistikk. Møre og Romsdal topper fylkesstatistikken med ti ulykker hittil i år, mens Rogaland og Buskerud har ni ulykker hver. (©NTB)