NRK Meny
Normal

Røde-Ross utvist i test-kampen

(Viking-FFK 2-1) Her går Maurice Ross av banen med rødt kort etter å ha gått i strupen på en motspiller. Han spilte seg likevel nærmere en Viking-kontrakt.

Maurice Ross ble utvist mot Fredrikstad.
Foto: Lars Navestad / NRK

I 77 minutter spilte Maurice Ross en solid kamp på høyreback i treningskampen i La Manga og ga trener Uwe Rösler mange av de svarene han var ute etter. Men så kokte det over for skotten: FFKs Tarik Elyounoussi brukte albuen altfor tøft i en duell, og Ross svarte med å ta strupetak på FFK-spilleren. Den svenske dommeren Michael Lerjeu var aldri i tvil om hvilken farge skotten skulle ha på kortet.

Skal diskutere saken

Nå er spørsmålet hvilken betydning kortet i denne privatkampen vil få når serien begynner.

- Vi må diskutere dette med Norges Fotballforbund, Millwall (Ross’ engelske klubb, red. anm.) og andre involverte parter, sa Viking-trener Uwe Rösler etter kampen.

Han vil også diskutere saken med sportsdirektør Egil Østenstad.

Lillestrøm-spiller Simen Brenne fikk rødt kort i en kamp i La Manga nylig, og han må sone de to første serierundene i Tippeligaen. Dersom Maurice Ross får en liknende straff, kan det – ifølge Rösler - få betydning for om Viking vil tilby skotten en kontrakt eller ikke.

Maurice Ross.
Foto: Lars Navestad / NRK

- Det sportslige teller

Sportsdirektør Egil Østenstad er imidlertid langt fra like bastant.

- Hvis vi vil tilby Ross en kontrakt, er det utelukkende ut fra sportslige hensyn, sier Østenstad, som er i Stavanger og følgelig ikke fikk sett skotten i aksjon i Spania.

Han understreker at det natuligvis vil være synd om Ross eventuelt mister seriekamper – dersom han blir Viking-spiller. Men sportsdirektøren påpeker at Vikings horisont ved spillerkjøp strekker seg mye lenger enn det.

- Dersom de som har sett ham mener at han sportslig sett holder mål, blir i så fall et par kampers karantene en parentes, sier Østenstad til NRK.

Imponerte

Og sportslig sett imponerte ”Moe” Viking-trenerne.

- Han var god, særlig i første omgang. Da var han engasjert, kommuniserte godt med medspillerne og var villig til å bidra offensivt. Etter pause ble det litt mer tydelig at det er lenge siden han har spilt kamp, men alt i alt gjorde han et solid inntrykk, oppsummerer Rösler.

Hovedpersonen selv ønsket jheller ikke i dag å uttale seg til pressen, men beklaget flere ganger overfor lagkameratene:

- Sorry, guys (beklager, gutter), sa han gjentatte ganger, mens han forsøkte å forklare hvorfor han oppførte seg som han gjorde ute på banen.

Rettet opp TIL-tapet

Men selv med ti spillere det siste kvarteret, dro Viking i land seieren mot Fredrikstad, og Uwe Rösler var glad for å kunne avslutte treningsleiren i La Manga med et positivt resultat. Selv om han fortsatt mener Viking har en lang vei å gå før serieformen er inne, fikk laget i alle fall rettet opp mye av det begredelige inntrykket etter mandagens 0-1-tap for Tromsø.

Viking tok ledelsen etter 10 minutters spill da Øyvind Svenning headet inn en corner fra André Danielsen. Fredrikstad og Øivind Hoås utliknet sju minutter etter pause. Men alvveis ut i den andre omgangen avsluttet Peter Ijhe et vakker Viking-angrep og sørget for 2-1-seier.