God beredskap i fjellet

Over hele Rogaland sitter frivillige mannskaper og venter på at skigåere skal trenge hjelp. Så langt har det vært forholdsvis rolig.

Røde kors på Gilja

En ung jente fikk lettere skader i alpinanlegget på Gilja lørdag, og ble fraktet ned av Røde Kors-mannskap fra Kverneland

Foto: Odd Rune Kyllingstad / NRK

Første helg av vinterferien ser ut til å gå greit i fjellet. Røde Kors melder om en rolig helg, selv om det har vært enkelte tilfeller av småskader. I ettermiddag var to alpinister uheldige og kolliderte i bakken i Svandalen i Sauda. Begge to ble hentet av ambulanse for legesjekk, men skal ikke være alvorlig skadet.

Lars Reidar Fosstveit

Lars Reidar Fosstveit er daglig leder ved Svandalen skisenter i Sauda.

Foto: Arne Gunnar Olsen / NRK

– Vi har hatt 3500 gjester denne helga, så uhell kan dessverre skje. Heldigvis ser det ut til å gå bra, sier daglig leder Lars Reidar Fosstveit.

På Lortabu i Hunnedalen har det vært en stor skredøvelse søndag. Røde Kors, Norsk Folkehjelp, Roverspeiderne, Norske redningshunder, politi og Hovedredningssentralen deltok.

Anne Lise Kluge, Sandnes Røde Kors

Anne-Lise Kluge er vaktleder ved Sandnes Røde Kors si hytte på Finnes.

Foto: Sandnes Røde Kors

– Vi brukte hele gårsdagen til å grave et stort ras som vi skulle bruke i øvelsen, sier vaktleder Anne-Lise Kluge fra Sandnes Røde Kors. Hun sier folket oppfører seg svært fint i fjellet.

I Lyngsheia i Hjelmeland har Strand/Forsand Norsk Folkehjelp beredskap.

–Vi har hatt en rolig helg, sier Tor Egil Siem. I ukedagene er det ikke beredskap i Lyngsheia, men neste helg er mannskapene fra folkehjelpen tilbake.

På Stavtjørn er det Bryne Røde Kors som har vakt.

– Folk oppfører seg svært fint i fjellet, sier Ingvar Undheim. Det er ganske mye vind i dag, så det er langt verre folk i løypene enn det var i går, sier Undheim.

Røde Kors på Gilja

Kverneland Røde Kors har beredskap på Gilja.

Foto: Odd Rune Kyllingstad / NRK

På Gilja der det var et lite uhell i alpinbakken i går, er driftsleder Idar Gilje svært glad for å ha Røde Kors på plass.

–De gjør at vi følger oss trygge, og det gjør gjestene våre også, sier Gilje.