- Sa blåmerkene skyldtes bytur

Jonny André Risviks fotballtrener forklarte i retten i dag at han spurte Jonny om blåmerkene i ansiktet, men fikk til svar at de skyldtes en tur på byen.

Den tidligere fotballtreneren til Jonny André Risvik forklarer seg i rettssaken der Jonny ble mishan

Den tidligere fotballtreneren til Jonny André Risvik forklarer seg i rettssaken der Jonny ble mishandlet til døde.

Foto: NRK

Jonnys tidligere fotballtrener forklarte i dag at Jonny skyldte på bytur da han ble konfrontert med blåmerkene og sårene han hadde i ansiktet. Treneren sa videre at disse blåmerkene ikke så ut til å forsvinne.

Jonny og den nå tiltalte 26-åringen spilte sammen på fotballaget HC Viking, og treneren fortalte i dag at de to tidligere kameratene var som erteris. På bakgrunn av dette sa treneren at han ikke kunne forstå mishandlingen som har skjedd i huset på Kampen i Stavanger.

Omsorgsfull, men hard

Videre beskrev treneren 26-åringen som omsorgsfull overfor de andre spillerne, men at han kunne være litt hard med dem til tider. Han karakteriserte Jonny som svært inkluderende med lagkameratene.

Les også: Mora fortalte om Jonny Andre Risvik

26-åringens søster er den neste som forklarer seg i retten.

Les også: Mener NAV visste Risvik ble slått

Kan ha brutt taushetsplikten

Under vitneforkaringen til Jonnys hjelpeverge tidligere i dag måtte retten avbryte fordi dette vitnet kan ha brutt taushetsplikten .

Les også: Vil at tiltale frafalles

Jonny André Risvik ble funnet død fredag 13. august i fjor. De fem er tiltalt for på en særdeles smertevoldende måte, og under særdeles skjerpende omstendigheter, å ha skadet en annens legeme med døden til følge.

Det er satt av tre uker til behandlingen av saken mot de fem tiltalte som er i alderen fra 16 til 26 år.

Les også: Hovedmannen forklarte seg.

Les også: Ville dumpa liket til Risvik