NRK Meny
Normal

UP lover kontroller i den nye 50-sonen på motorveien

Politiet har allerede fått melding om at bilister bryter fartsgrensen i anleggsområdet.

50-sone på motorveien

Politiet har allerede fått melding om at bilister bryter fartsgrensen i anleggsområdet.

– Folk må ikke føle seg trygge, for der kommer vi til å være, og rett og slett prøve å hjelpe arbeiderne så de føler seg litt tryggere.

Det sier Øystein Krogstad, leder for UP i Agder og Rogaland.

På motorveien fra Stavanger til Sandnes ble fartsgrensen onsdag morgen satt ned fra 90 km/t til 50 km/t på strekningen fra Madlaveien og nesten fram til tunnelen på Auglendshøyden.

50-sone på motorveien

Den nye 50-sonen strekker seg fra Madlaveien og nesten fram til Auglends- tunellen.

Foto: Ole Andreas Bø/Google Earth / NRK

Fartsgrensen er satt ned fordi det foregår anleggsarbeider i forbindelse med Eiganes-tunnelen i Ryfast-prosjektet.

Les også: 50 km/t på deler av motorveien de neste fire årene

Utrykningspolitiet har allerede fått henvendelser om at det kjøres for fort på denne strekningen. Krogstad sier de vil prioritere kontroller i dette og lignende områder med midlertidig nedsatt fartsgrense.

– Det er skiltet ned fordi det gjerne foregår arbeid på slike plasser. Vi får veldig mye henvendelser fra entrrepenører som er helt fortvilet over at folk kjører fort og ikke respekterer skiltene i sånne arbeidsområder.

– Sikker og forsvarlig trafikksituasjon

Prosjektlederen for Ryfast-utbyggingen Gunnar Eiterjord, sier at har regner med at folk har forståelse for at fartsgrensen settes ned på den aktuelle strekningen på motorveien.

Anleggsarbeid, Eiganestunellen, Ryfast

Det er anleggsvirksomhet i forbindelse med innslaget til Eiganestunellen som er årsaken til nedsatt fartsgrense på motorveien.

Foto: Rolf Marnburg / NRK

– Nå blir det mer anleggsvirksomhet i dette området, og det blir noen midlertidige kryss. For å ha en sikker og forsvarlig trafikksituasjon så skilter vi ned til 50 km/t lenger sørover, sa Gunnar Eiterjord, som er prosjektleder for Ryfast-utbyggingen til NRK tirsdag.

I første omgang etableres det en midlertidig rundkjøring ved Gamlingen. Det er for å få trafikk og massetransport ut og inn av angrepspunktet for tunnelene i Vålandsskogen.

Eiterjord lover at vegvesenet skal prøve å opprettholde to filer i hver retning i storparten av byggeperioden.