NRK Meny
Normal

Reservekai til høsten

Samferdselsministeren sier Vegvesenet vurderer å omdisponere for å få reserveferjekai til gassferjene  klar til høsten 2007.

Statens vegvesen vurderer å omdisponere penger slik at en reserveferjekai for de nye gassferjene over Boknafjorden kan stå ferdig neste høst. Det sier samferdselsminister Liv Signe Navarsete.

Stortingsrepresentant Bent Høie fra Høyre, som har stilt et spørsmål til ministeren, er glad for at det skjer.  Det er Navarsaete som nå har ansvaret, dersom mangel på reservekai fører til problemer for de reisende.

- Jeg synes det er positivt at hun nå har bedt Vegvesenet om å omdisponere midler sånn at denne ferjekaien kommer på plass til høsten. Da har vi i alle fall en reservekai når høststormene setter inn. Men dette burde jo ligget inne i statsbudsjettet allerede.  Vi er bekymret for hva denne omdisponeringen skal gå ut over. Rogaland får i utgangspunktet for lite penger til samferdsel. Hvis dette rammer andre ting er jeg redd, fordi dette burde vært prioritert i statsbudsjettet da det ble lagt fram, sier Høie.