Rekordsalg av iskrem i mai

Det har aldri vært levert mer iskrem fra norske produsenter i en mai måned. Butikker i Rogaland sliter med å mette markedet i rekordvarmen.

Rekord-mai for isprodusenter

Nina Valestrand og Mariann Grøttem koste seg med is på Ølberg i rekordvarmen.

Foto: Kai Hjertenes

– Det har gått ekstremt mye, og vi opplever en mangedobling av salget. Vi har dessverre gått tomme et par ganger, men nå har vi tatt godt i ved bestillingene. Det skal være rikelig i tiden framover, sier butikksjef Tore Storehaug hos Coop Mega Ålgård.

66 paller daglig

Halvfulle hyller har gjort at Asko har sett seg nødt til å øke bestillingen fra Hennig-Olsen-fabrikken. Nå trilles 66 paller med iskrem inn på lageret hver dag hos grossisten som går mot rekordomsetning i sommer.

Is-mangel
Foto: Kai Hjertenes

– Det har ikke vært så høyt salg på mange år, melder kvalitetsleder Frank Halvorsen.

Historisk høyt

De store produsentene Hennig-Olsen Is og Diplom-Is har aldri levert så mye produkter i en mai måned som i år.

– Det selges veldig mye iskrem for tiden. Mer enn noen gang i historien i en enkelt måned og i en mai måned. Vi kommer opp i mer enn fem million liter, ifølge administrerende direktør Paal Otto Hennig-Olsen.

Jobber tre skift

Det er 25 prosent høyere enn den gamle rekorden fra mai som ble satt i 2014.

Hovedkonkurrent i Norge, Tine-eide Diplom-Is, melder også om skyhøye mai-tall. 16 millioner liter har markedslederen solgt.

– Det ser ut som om blir det rekordmåned for mai, en all-time high faktisk. Vi jobber nå tre skift og alle står på for å få isen ut, sier markedsdirektør Anne Borgen Sturød til NTB.