Hopp til innhold

Rekordmange vil studere ved UiS

Universitetet i Stavanger slår sin egen rekord når det kommer til primærsøkere, og internasjonale søkere.

Universitetet i Stavanger

Den 16.april gikk søknadsfristen ut for de aller fleste høyere utdanninger. Da søkte rekordmange fremtidige studenter seg til UiS.

Foto: Mathias Oppedal / NRK

Universitetet i Stavanger har rekordstor søkning til sine studier. Dette går fram av søkertallene fra Samordna opptak og de lokale opptakene ved UiS. I år har UiS 5060 primærsøkere, det vil si søkere som har satt et UiS-studie på førsteplass.

– Dette er gledelige tall. Vi har aldri hatt over 5000 primærsøkere tidligere, sier rådgiver Susanna King i strategi- og kommunikasjonsavdelingen ved UiS til NRK.

Totalt er det 31 219 søknader til UiS gjennom Samordna Opptak. Det er i gjennomsnitt 2,5 primærsøkere per studieplass.

12 prosent flere internasjonale studenter

Universitetet slår også sin egen rekord når det kommer til internasjonale studenter. Hele 5336 internasjonale studenter kniver om 189 studieplasser.

Fremgangen er på hele 12 prosent fra i fjor, og tilsvarer i gjennomsnitt 28 søkere per studieplass.

– Dette er gode tall og viser at UiS er et attraktivt universitet og at Stavanger er et konkurransedyktig studiested, sier King.

Flere søker seg til oljå

Både bachelor- og masterprogrammet i petroleumsteknologi har god søkning i SO, med en økning på 65 og 30 prosent. Bachelor i petroleumsgeologi øker med hele 66 %. Også masterprogrammet i offshoreteknologi er populært med hele 5,7 søkere per studieplass i SO.

Studier i det internasjonale opptaket, Petroleum Engineering, Environmental Technology og Petroleum Geoscience har henholdvis over 85, 45 og 39 søkere per studieplass. Også andre oljerelaterte studier og teknologiutdanninger har gode søkertall.

Flest søker økonomi og administrasjon

Bachelor i økonomi og administrasjon er det studiet som har flest søkere i Samordna Opptak, med 527 søkere til 120 studieplasser. Siviløkonomstudiene er også populære. Den to-årige masteren i økonomi og administrasjon har har 5,5 søkere per studieplass, og den femårige 4,8 søkere.

Bachelor i sykepleie er den nest mest søkte utdanningen, med 392 søkere. Også bachelorstudiene i barnevern og sosialt arbeid er attraktive utdanninger, ifølge UiS.