NRK Meny
Normal

Rekordstor interesse for årets Nordsjøritt

Det er rekordinteresse for å delta i årets nordsjøritt på sykkel. Tre uker før påmeldingen starter har over 5000 personer meldt sin interesse, og det bare fra bedrifter.

Nordsjørittet

Her er sykkeryttere fra fjorårets ritt.

Foto: Stig Morten Waage / NRK

Det blir rift om plassene når påmeldingen åpner 1. februar. Men noen får lov til å tjuvstarte påmeldingen allerede 26. januar, forteller daglig leder i Nordsjørittet, Eli Orre.

- De som har startet fem ganger eller mer og har vært trofaste slitere i Nordsjørittet gjennom mange år får lov til å melde seg på litt tidligere enn de andre. Det er snakk om rundt 600 personer. Vi har totalt 6000 plasser i årets Nordsjøritt, og for de andre er det først-til-mølla-prinsippet som gjelder når vi åpner påmeldingen på internett søndag 1. februar klokken 12.

Rekordstor interesse

Orre blir daglig nedringt av bedrifter og privatpersoner som viser interesse for rittet.

- Interessen har vært helt fantastisk, både fra lag, bedrifter og enkeltpersoner. Dette kommer til å slå alle tidligere rekorder!

Orre kan allerede nå si at det ikke blir noe problem å fylle plassene. Men det er ikke plass til mer enn 6000 ryttere av sikkerhetshensyn. Det betyr at mange som ønsker, ikke får delta.

- Det er desverre ikke plass til alle, og vi må nok si nei til noen. Men vi setter sikkerhet i fokus, og i år er det ikke kapasitet til flere ryttere.

Finanskrisen hjelper

Eli Orre tror at noe av årsaken til den store interessen for årets sykkelritt fra Egersund til Sandnes skyldes finanskrisen.

- Folk opptatt å ta vare på helsa i dårligere tider. Vi ser at mange bedrifter ønsker å ta enda bedre vare på sine ansatte, og vil bidra til økt fokus på helse. Nordjørittet har blitt en årlig tradisjon for mange bedrifter, som ser verdien i at de ansatte har et felles positivt mål å se frem mot. Det er både inkluderende og samlende.

LES MER: Nordsjørittet

Nordsjørittet går av stabelen lørdag 13. juni og store deler av rittet går over den gamle kongeveien mellom Egersund og Sandnes. Eli Orre presiserer at alle kan delta, men anbefaler syklistene å starte treningen allerede nå.

- Nedre aldersgrense er 17 år, og den eldste syklisten som har deltatt har vært godt over 70. Gjennomsnittsalderen er 39 år, og det synes vi er fantastisk! En trenger på ingen måte å være i superform, men kan være lurt å tenke på treningen allerede når man har fått garantert plass, sier Orre.

Nordjørittet tar konsekvensene av den enorme interessen og planlegger å utvide gradvis i årene fremover.

- Neste år er målet 7500 deltagere. I 2011 er målet 10.000.