Reiser på ingeniørjakt fra Bodø til Stavanger

Datafirma i Bodø på jakt etter arbeidsledige ingeniører arrangerer jobbmesse på oljemuseet i Stavanger.

Oljemuseet i Stavanger

Arbeidsledigheten i Rogaland har økt kraftig det siste året. Nå drar et datafirma fra Bodø ens ærens til Stavanger og Norsk Oljemuseum for å hanke inn noen av dem uten jobb.

Foto: Inger Johanne Stenberg / NRK

Datafirmaet DIPS ASA i Bodø jobber med journalsystemer til sykehus, og er i kraftig vekst. Nå trenger selskapet ingeniører, og arrangerer jobbmesse på Norsk Oljemuseum i Stavanger på lørdag.

Markedsdirektør i DIPS ASA, Karl Arne Jespersen

Karl Arne Jespersen.

Foto: Dips ASA

– Vi vet at det er mange arbeidsledige ingeniører i oljebyen, og vi kan tilby dem spennende jobber innen programutvikling til helsesektoren, sier markedsdirektør i DIPS, Karl Arne Jespersen.

Han tror ikke at det vil være noe problem at ingeniørene har bakgrunn fra oljeindustrien.

– Oljeindustrien og helsesektoren er begge svært komplekse bransjer som krever de beste hodene, søkere med databakgrunn eller erfaring med prosjektledelse vil passe svært godt hos oss, mener markedsdirektøren.

Nav: Dette kommer til å bli vanligere

Truls Nordahl er direktør for Nav Rogaland, og tror at flere firma vil komme til Stavanger og Rogaland for å finne både ingeniører og håndverkere.

NAV-direktør i Rogaland, Truls Nordahl

Truls Nordahl.

Foto: Magnus Stokka / NRK

– Mens det for kort tid siden var vi som dro på jobbmesser og oppfordret folk til å komme til oss, har dette nå snudd helt, sier Nordahl.

Han oppfordrer alle som har mistet jobben eller frykter at de kan miste jobben, til å søke seg til andre steder i landet.

– De gode tidene vil komme tilbake til Rogaland, før eller siden. Da er det viktig at du har vært i jobb, selv om det betyr at du må ukependle eller flytte til en annen del av landet, sier Nordahl.

Kan nesten tilby oljelønn

Jespersen i DIPS kommer selv fra Stavanger, men flyttet til Bodø i 1999.

– Det er en fantastisk landsdel med fantastisk natur. Dessuten er Bodø en flott by med spennende mennesker, sier markedsdirektøren.

– Skal arbeidsmarkedet i Norge fungere skikkelig, må folk kunne flytte på seg. Slik har det alltid vært her i nord. Nå må dette også gjelde for Rogaland.

Karl Arne Jespersen kan også tilby gode lønnsbetingelser.

– Vi er svært konkurransedyktige på lønn, selv om vi kanskje ikke er helt på nivå med oljeindustrien.