NRK Meny
Normal

De vil lokke rogalendinger ut på tur

Fredag ettermiddag begynte riggingen av årets reiselivsmesse i Åsenhallen i Sola. Hundre resielivsbedrifter skal prøve og nå fram til de åtte til ti tusen som er ventet i helgen.

Reisetrender på reiselivsmesse

Marte Frostad forteller at mange rogalendinger er med på sykkelturene til Merilot reiser.

– Må jo få garnet opp av havet, vet du, og da er det fisk.

Lasse Breivik ved Bømlo Hotell haler fram fiskegarnet han skal bruke på Reiselivsmessen i Stavanger. Men denne helgen er det ikke fisk bømlingene skal fange på Reislivsmessa, men rogalendinger.

Lasse Breivik

Lasse Breivik ved Bømlo Hotell vi ha rogalendinger på fisketur til øya.

Foto: Kirsti Wilhelmsen / NRK

– Nå skal vi få de i garnet, så skal vi dra de med oss til Bømlo, lover han.

Fredag ettermiddag var det lite palmesus. De fleste av standene er tomme. Men i løpet av kvelden skal de fleste være på plass, klare til å fortelle om årets trender i reiselivet. Nå er det mer opplevelse og aktivferien som gjelder.

Les også: Fryktar store pengar skal gå tapt ved skipstunnel

Les også: Tror reiselivet må betale flyselskapene for å fly

– Vi har masse kunder fra Rogaland som har syklet på fem og ti turer med oss. De kommer igjen år etter år. Så det er helt tydelig at aktiv reise er noe som folk ønsker seg, sier Marte Frostad i Merilot reiser.

Tonje Røiland

Tonje Røiland er daglig leder i Escape Travel Stavanger. Hun sier at direkteflyene fra Sola til feriesteder i utlandet er viktige for selskapet.

Foto: Kirsti Wilhelmsen / NRK

Du finner det meste på reiselivsmessen. Escape er en av de største aktørene, som nå etablerer seg i Stavanger som første sted utenfor Oslo.

– Det er veldig viktig hva som skjer på Sola lufthavn for oss. Sola tilbyr mange direktefly, og det gjør at vi nå kan tilby mange spennende, nye reisemål for rogalendingene.

Det sier Tonje Røiland, som er daglig leder i Escape Travel i Stavanger.