– Jeg vil anbefale alle å sjekke slukene sine

Selv om frykten for ekstremvær ikke slo til, måtte brann- og redningsvesenet på Karmøy suge opp vann i et leilighetskompleks. I Egersund fryktet kommunen at vinden kunne stikke av med byteltet.

Vannlekkasje på Åkra

Beboerne i leilighetene i Centrum Varehus på Åkra på Karmøy måtte ta bøtter og spann til hjelp da regnvann begynte å renne inn i bygningen søndag.

Foto: Kristian Eidesvik

Selv om ekstremværet uteblir, regner og blåser det likevel mye flere steder i Rogaland. Blant annet på Åkra på Karmøy. Der samlet regnvann seg på taket til Centrum Varehus.

I den øverste etasjen ligger flere leiligheter, og beboerne merket lekkasje utpå søndagen. Vannet rant også ned til fellesarealer og butikken i første etasje.

– Det er alt regnet som er årsaken til lekkasjen som vi har jobbet for å stoppe i en god halvtime nå, sier Onar Walland, beredskapsleder i Karmøy Brann- og redningsvesen, til NRK.no litt før klokken 15.

Vinden kunne stukket av med byteltet

Før helgen fryktet Meteorologisk institutt at været som skulle treffe Vestlandet i helgen, kunne utvikle seg til ekstremvær.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Byteltet sikres mot storm i Egersund

Søndag formiddag var det kraftig regn og vind i Egersund – så kraftig at kommunen måtte hindre at vinden tok med seg byteltet.

Foto: Øystein Ellingsen / NRK

Likevel var det varslet liten storm enkelte steder, og vinden førte blant annet til at en av veggene i byteltet i Egersund blåste ned søndag morgen.

Mannskaper fra Eigersund kommune var søndag formiddag på plass for å fjerne flere vegger i teltet, slik at vinden kunne blåse gjennom det – i stedet for å ta det med seg.

Hurtigbåt kan ikke legge til

På Karmøy måtte Wallands mannskap pumpe ut og støvsuge opp vann. Nå gjenstår det bare ettertørking.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Vannlekkasje på Karmøy

Brann- og redningsvesenet på Karmøy måtte i dag rykke ut med pumper til et leilighetskompleks på Åkra.

Foto: Kristian Eidesvik

– Jeg vil anbefale alle å sjekke slukene sine. Det vil kanskje spare oss for flere slike lekkasjer i dag, sier Walland.

Vinden fører også til at hurtigbåtanløpet fra Lauvvik ferjekai i Sandnes er kansellert søndag ettermiddag. M/S «Lysefjord» anløper Forsand (Oanes) som normalt.