Regiontog skal frakte pendlere

Ekstremværet «Synne» har sperret inne lokaltogene. Derfor må NSB for første gang i historien setter inn regiontog for pendlere.

Regiontog

Regiontoget brukes normalt til strekningen Stavanger Oslo.

Foto: Joakim Fjeldli

– Det er første gang i historien at vi gjør et slikt grep i et lokaltogområde, sier markedsansvarlig for Sørlands- og Jærbanen Dag Brekkan.

Første regiontog for lokaltog går mandag 14. desember, skriver NSB i en pressemelding.

– Det har ikke vært mulig å kjøre over Launes bro ved Egersund, som har ført til at både lokal- og regiontogsett har blitt sperret inne, sier markedsansvarlig for Sørlands- og Jærbanen Dag Brekkan.

Det er usikkert når Jernbaneverket er ferdige med å utbedre skadene ved Launes bro, og linjen er i øyeblikket sperret til mandag formiddag.

Vil minimere konsekvensene

På grunn av usikkerheten forbereder NSB seg på at linjen kan forbli stengt neste uke, som er første uke med nye togruter.

– Vi har derfor besluttet og fått tillatelse til å bruke regiontogene vi har for å minimere konsekvensene for pendlerne. Fra førstkommende mandag morgen kjører vi derfor to regiontogsett som lokaltog mellom Stavanger og Sandnes, sier Brekkan.

Dette fører til full togtrafikk mellom Stavanger og Sandnes. Tiltaket vil forbli slik inntil Launes bro blir åpnet igjen.

Buss til julebyen

– Det må påregnes 7-8 minutter forsinkelse per avgang, da det tar tid å snu regiontogsettene i Sandnes, sier han videre, og håper likevel pendlerne vil sette pris på tiltaket.

For dem som skal til julebyen i Egersund må nok fortsatt belage seg på å kjøre buss mellom Ogna og Egersund gjennom helga.

– Vi kjører også buss for ekstratogene som opprinnelig var satt opp til og fra Egersund. Det er parkeringsutfordringer i Egersund i forbindelse med arrangementet og vi oppfordrer julebyreisende til å bruke kollektivtransport til det flotte arrangementet, sier Brekkan.