Savnet kineser funnet ved Prekestolen

Den 21 år gamle kinesiske mannen som var savnet etter en tur til Prekestolen, er funnet i god behold.

Preikestolen i tåke

Frivillige mannskaper er på vei opp mot Preikestolen for å hjelpe turgåer som har gått seg vill. (Arkivbilde)

Foto: Åsmund Heimark/ http://www.flickr.com/photos/33422296@N00/

SISTE:

Den 21 år gamle kineseren som var savnet i området ved Preikestolen ble ved 21.30-tiden fredag kveld funnet av letemannskaper. – Mannen var kald, men i god behold, opplyser politiet.

– Politiet berømmer letemannskapet som fant savnede i ekstremværet, skriver Rogaland politidstrikt på Twitter.

Meldte på SMS at han hadde gått seg vill

21-åringen hadde gått seg vill i området ved Preikestolen. På sambandet meldte letemannskaper at det var observert lys og de hørte rop ved Neverdalskardet, det bratte partiet halvveis til Preikestolen.

Disse første observasjonene ble gjort ved 21.30-tiden, og mannen ble bekreftet funnet 20 minutter senere, skriver Stavanger Aftenblad.

– Mannen var på vei opp til Preikestolen sammen med to andre tidligere fredag. De andre to valgte å snu på grunn av været, mens 21-åringen fortsatte sa operasjonsleder Olaug Bjørnsen i Rogaland politidistrikt til NRK tidligere i dag.

Mannen var sist sett rundt 2,5 kilometer opp fra parkeringsplassen ved Preikestolen på vei opp. Han var sist i kontakt med kameratene klokken 15 fredag ettermiddag. Da fortalte han via SMS at han hadde gått seg vill.

Politiet fikk melding om at mannen var savnet ved 20-tiden fredag kveld.

Uværet hindret leting med helikopter

Ifølge operasjonslederen var mannen lettkledd og hadde ikke med seg mat og drikke.

– Han skal da ha vært i nærheten av et stikryss der folk ofte går feil, sier redningsleder Owe Frøland ved Hovedredningssentralen på Sola til NRK.

Ved 20-tiden var mannskaper fra Norsk Folkehjelp og Røde Kors i ferd med å gå opp i terrenget mot Preikestolen for å lete 21-åringen. Det blir og satt inn politihunder i letingen. Mannskapene samlet ved Preikestolhytta.

Fredag kveld blåste det storm i området. På grunn av uværet var det ikke mulig å sette redningshelikopter inn i letingen etter kineseren.