NRK Meny
Normal

Reagerer på supportertur

Firmaet som sponset B-gjengens supportertur til Skien, vil tenke seg nøye om før de gjør det igjen. Mindreårige drakk alkohol på bussen. 

Mindreårige drakk alkohol ombord på bussen som skulle frakte Bryne-supporterne til kampen mot Odd Grenland. Inge Brigt Aarbakke, som betalte turen, synest det er skuffende å høre.

- Det var ikke mye gildt. Da vi gikk inn med penger for å støtte dette så var det for at folk skulle bort å heie på laget, ikke for at det skulle bli en fylletur, sier Aarbakke.

- Forkastelig

På samme buss satt ledelsen i Bryne. Daglig leder  i Bryne, Fredrik Kverneland beklager det som skjedde.

- Det er helt forkastelig. Selvfølgelig er det det, sier Kverneland.

Supporterklubben arrangerte

Supporter-klubben B-gjengen, som arrangerte turen, ønsker ikke å kommentere saken overfor NRK nå. Informasjonssjef i Norges Fotballforbund, Roger Solheim sier fotbalklubber har et klart ansvar.

- Fotballklubber må være spesielt våkne og ansvarlige i forhold til alkohol til barn og ungdom. Det er 18 års aldersgrense på alkohol i Norge og det må alle forholde seg til, sier Solheim.

Krav til voksne

- Det er jo et veldig utbredt problem med ganske fuktige supporterturer, sier daglig leder i AlkoKutt, Trine Stensen Lunde. Hun synes det er uakseptabelt hvis mindreårige drakk, og sier at også de over 18 burde vere forsiktige med alkohol på slike turer.

- Rett og slett fordi barn og unge har en veldig sterk tilknytning til idretten og ser opp til andre supportere som heier på fotballag, feirer og fester. Det stiller sterke krav til voksne som må klare å skille mellom når det passer og når det ikke passer, sier Stensen Lunde.

- Brudd på enigheten

- Det er veldig bred enighet om å skjerme barn og unge mot alkoholbruk også innen idretten. Det som skjer her er et klart brudd på den enigheten, sier Stensen Lunde.

Ledelsen i Bryne deler ikke det synet.

- Jeg er på tur med supporterne, og hvis jeg da tar en øl eller to så ser jeg ikke det som alvorlig, sier Kverneland.

Tenker på det

- Alkohol og fotball passer ikke sammen, sier Inge Brigt Aarbakke.

- Vil du tenke deg om før du eventuelt spanderer en tur senere en gang?

- Uansett har vi det i bakhodet, sier Aarbakke.

Dårlig lys

Styreleder i Bryne, Frode Berg misliker sterkt det som har kommet frem rundt supporterturen til Skien. Han sier til NRK at det er totalt uakseptabelt at mindreårige har drukket alkohol, selv om Bryne FK ikke var direkte ansvarlige for turen. Han sier videre at hele saken setter klubben i et dårlig lys.