Råkjører parkerte Mercedes i husveggen

Huseieren skvatt, men ble ikke overrasket. Nå ønsker han seg fartshumper i nabolaget.

Huseieren skvatt, men ble ikke overrasket. Nå ønsker han seg fartshumper i nabolaget.

VIDEO: Utrolig nok var det bare materielle skader etter krasjet i husveggen. Familien Rudjord frykter det kan gå langt verre dersom ikke noe gjøres.

– Jeg hadde akkurat lagt ungene og satt oppe i loftstuen da jeg hørte en veldig skrenselyd. I det jeg gikk til vinduet for å se hva det var hørte jeg smellet, sier huseier, Thierry Rudjord.

Thierry Rudjord

Ifølge Thierry Rudjord er det ikke uvanlig at bilførere kjører i over 100 kilometer i timen på veien langs Hillevågsvatnet.

Foto: Anders Fehn

Bilføreren kjørte langt over fartsgrensen på 50 kilometer i timen og klarte ikke svinge i tide. Føreren, som fikk førerkortet beslaglagt, sa selv at han hadde for stor fart. Dermed smalt den inn i familiens hus i Paradisveien i Hillevåg torsdag kveld.

– Glasset sprutet over alt, og det var ganske hektisk med barn som våknet og politibiler og brannbiler utenfor, sier Rudjord.

Bilen ble senere løftet bort ved hjelp av en heisekran, men knuste glassruter og et avtrykk etter en Mercedes-stjerne i treverket på huset viser hvor høy fart bilen holdt.

Utrolig nok var det bare huset som fikk skader denne gangen, men beboerne i området frykter det kan gå langt verre dersom noe ikke gjøres.

Mercedes-stjerne i husvegg

Bilen har etterlatt seg et avtrykk av en Mercedes-stjerne i treverket på huset.

Foto: Anders Fehn

Opplever ofte råkjøring

Det er nemlig ikke første gang at familien har sett råkjørere i boligområdet, og Rudjord har nærmest gått og ventet på at et uhell skulle skje.

– Dette er noe som skjer ukentlig. Det kommer sjåfører skrensende rundt i rene Petter Solberg-farten og det egner seg ikke her i et boligfelt, sier han.

Ifølge Rudjord er sjåfører som kjører over 100 kilometer i timen et vanlig syn.

– Her er det nesten fri fart på kveldstid. De møtes her for å teste farten på bilene og kjøre i kapp, sier Rudjord.

Ønsker seg fartshumper

– Vi vil at kommunen skal komme med tiltak som setter en stoppe for dette. Først og fremst må fartsgrensene reduseres, men enda viktigere er nok fartshumper som senker farten, sier Rudjord.

Nå krever beboerne i området fartsdempende tiltak for å bli kvitt de mange råkjørerne langs Hillevågsvatnet.