NRK Meny
Normal

Far promillesikta etter utforkjøring med treåring i bilen

Bilen fikk store skader da den endte utfor veien på Ombo seint søndag kveld. Tre voksne, to av dem foreldre til treåringen som blei skadd i ulykka, etterforskes av politiet.

Ombo

På Twitter opplyste Rogaland politidistrikt at de fikk melding om utforkjøringa på Ombo i Ryfylke klokka 23.15 søndag kveld. Involvert i ulykka var en mann og ei kvinne i 20-åra, og parets tre år gamle barn.

Mandag formiddag er tre personer i politiets søkelys. To av dem sitter i arresten; barnets far, som er i 20-åra, og en mann i 40-åra.

– To personer er sikta. Den ene er en mann fra Litauen, som er sikta for å ha kjørt bilen. En annen mann fra Litauen er sikta for å ha forsøkt å skjule spor etter ulykken, sier Are Nygård Bergh, politiadvokat i Rogaland politidistrikt, til NRK.no.

Veit ikke hvem som kjørte

Politiet tror begge foreldrene var i bilen, men er ikke sikre på hvem som var sjåføren.

– Ei kvinne, barnets mor, er også mistenkt for å ha kjørt bilen, sier Nygård Bergh.

Han vil ikke si om foreldrene eller mannen i 40-åra var i eller ved bilen da meldinga om ulykka kom. Ifølge Stavanger Aftenblad var det legen som undersøkte barnet som ville sende det til sykehus.

Barnet blei brakt til Stavanger universitetssjukehus (SUS) med luftambulanse natt til mandag. Mandag formiddag opplyste SUS at treåringen fikk lettere skader i ulykken.

Store skader på bilen

Politiet opplyste først at barnet ikke hadde på seg belte, men dette er de ifølge Nygård Bergh heller ikke helt sikre på.

Nygård Bergh vil heller ikke si noe om hvordan det ser ut der bilen kjørte av veien, eller hvor stor fart de tror kjøretøyet hadde. Bilen har imidlertid fått det politiet karakteriserer som «store skader».

Saken skal nå etterforskes videre. Det er tatt blodprøve av foreldrene.

– Vi skal avhøre de impliserte, og gjør også tekniske undersøkelser, sier politiadvokaten.

Laster kart, vennligst vent...