Normal

Produksjonen igang igjen på Gullfaks B

Etter ønske fra de ansatte på Gullfaks B, er produksjonen i gang igjen. Olje- og gassproduksjonen ble stengt ned fredag etter helikopterulykken.

Gullfaks B

Produksjonen er i gang igjen på Gullfaks B-plattformen etter at den ble stengt fredag.

Foto: Ole Jørgen Bratland / Statoil

– Plattformsjefen sier at de ba om en vurdering fra de ansatte selv, og de ga uttrykk for at de ønsket å komme tilbake i produksjon, og at de på den måten begynner å litt ta tilbake hverdagen, sier pressekontakt i Statoil, Morten Eek.

Morten Eek

Morten Eek er pressekontakt i Statoil.

Foto: Mathias Oppedal / NRK

–De har hatt diskusjon gjennom helga om når det var rett å starte opp igjen, og de var de ansatte selv som sa at de ønsket å starte opp igjen i dag, sier Eek.

I dag har det vært minnemarkering på Gullfaks B med tenning av lys, plattformsjefen har lest minneord, og nordsjøpresten har holdt en markering.

– Alle der er veldig preget av det som har skjedd. De er opptatt av å ta vare på hverandre, fortsetter Eek.

Om lag 140 mennesker er på Gullfaks B-plattformen nå, og de er ansatte i mange forskjellige selskaper.

–Alle har vært tydelige på at de ansatte må gi uttrykk for hvordan de har det, og om det er spesielle hensyn som må tas. Spesielt i forbindelse med transport og reising er det mange som er bekymret, det må vi forstå og da må vi være til stede for dem. Vi må gi god informasjon om hvordan de best finner en god måte å håndtere denne usikkerheten og de vonde følelsene på, sier Eek.

Det var vært to nordsjøprester og en psykolog på Gullfaks B i helga, og det har vært Nordsjøprester på de andre Gullfaksplattformene i løpet av helga.

Flere nyheter fra Rogaland

Ekstremværet Knud.

«Knud» slo ut nødnettet: – Det er en skandale

Allerede i 2016 viste det seg at nødnettet var sårbart for strømbrudd. Myndighetene lovet bedring, men likevel klappet det sammen under uværet i helgen.