NRK Meny
Normal

To ferjer i trafikk over Boknafjorden

Fjord1 har nå satt inn en ferje til i sambandet Mortavika-Arsvågen, og selskapet håper nå at de lange bilkøene på ferjeleiene snart forsvinner.

Stavangerfjord i Arsvågen

Ferja som går i sambandet Mortavika-Arsvågen-går hver hele time fra Mortavika, og på hver halve time blir det avgang fra Arsvågen.

Foto: Jan Kåre Ness

– Nå er det to ferjer som kjører i sambandet over Boknafjorden, sier Oscar Bergheim, driftssjef i Fjord1, til NRK.

På grunn av tekniske problemer og verkstedsopphold på to av ferjene på sambandet Mortavika–Arsvågen, var det i morges bare én ferje som trafikkerte over Boknafjorden. Det førte til lange køer på E39 på begge sider av fjorden.

– Det var skikkelig uflaks. Den ene ferjen var på verksted, og plutselig fikk den andre problemer. Det var ikke en kjekk situasjon, men nå som klokken er 09.00, er det heldigvis to ferjer som kjører, sier Bergheim.

Forsinket til oljemessen ONS

Ramon Alos jobber i spanske Optra, og er i Rogaland for å delta på ONS for andre gang. I morges ble han stående i ferjekø i Arsvågen.

OMNS-deltakere er forsinket

Ramon Alos og Jordi Perez måtte stå i en lang ferjekø i Arsvågen i morges.

Foto: Gisle Jørgensen / NRK

– Vi jobber med fiberoptikk i Spania og ser derfor på oljenæringen som en viktig handelsarena. Vi skal være her i dag og i morgen, men nå er vi forsinket, sier Alos.

Han og kollegaer bor nemlig på hotell i Haugesund, fordi alle hotellene på Nord-Jæren er fullbooket.

– Vi booket hotell litt sent så måtte booke i Haugesund. Det er litt vanskelig, men, men. Vi trodde i grunnen det skulle gå mange ferjer over fjorden siden det er ON., men i morges har det jo bare gått én i timen. Det er litt overraskende at ikke det er satt opp ekstra ferjer, sier Alos.

Håper køene forsvinner snart

Selv om ferje nummer to nå trafikkerer Boknafjorden, vil det likevel ta en stund til køene i Mortavika og Arsvågen minker.

– Folk som skal ta ferjen i dag, må nok dessverre beregne ekstra tid på grunn av problemene som har vært i morges. Jeg håper køene forsvinner i løpet av noen timer, sier driftssjefen.