Privat selskap overtar grøntanlegg

Stavanger kommune bruker grøntanlegg på Tasta til å teste ut kvalitet og pris på tjenester fra et privat firma.

Grøntanlegg på Tasta

Stavanger kommune bruker grøntanlegg på Tasta til å teste ut kvalitet og pris på tjenester fra et privat firma.

Foto: Stavanger kommune

– Vedlikeholdet skal evalueres og sammenlignes i kvalitet og pris med tjenestene til det kommunale foretaket, sier Felicitas Heimann, seksjonsleder i Park og vei i Stavanger kommune.

Det kommunale foretaket har inngått avtale med Virgo gartnerservice A/S for vedlikehold av grønne områder i Tasta bydel. Det betyr at Virgo skal vedlikeholde alle kommunale friområder, turveier, lekeplasser, nærmiljøanlegg og utearealene på skoler, barnehager og omsorgsboliger på Tasta fra årsskiftet. Kontrakten varer i to år med opsjon for forlengelse om to år.

Bakgrunn for dette er at kommunalstyret for miljø og utbygging har vedtatt at det grønne vedlikeholdet i Tasta bydel skal konkurranseutsettes i en prøveperiode.

Folk i bydelen vil ikke merke noen forskjell fra tidligere. Kvalitet og tilgjengelighet på anleggene blir den samme, og folk kan fortsatt melde inn om det oppstår feil og mangler, sier Heimann.

Både folk på Tasta, og alle andre i kommunen, kan varsle om feil og mangler via den kommune tjnesten VOF (Varsle om feil) .