NRK Meny
Normal

Haugesundere kjører til Karmøy for å fylle tanken

Kjører du over broa fra Haugesund til Karmøy er literprisen opp mot to kroner lavere. Priskrigen har ført til stor pågang og lange køer.

Priskrig om bensin på Karmøy

De rekordlave bensinprisene har ført til kaos ved bensinpumpene på Uno X på Avaldsnes.

Foto: Kjell Bua

– Det er helt fantastisk. Det var vært veldig dyrt i det siste, så vi må benytte sjansen når det er slike priser som dette. Det er lenge siden jeg har sett 11-tallet, så det er på høy tid at det er en bensinkrig, sier Kristin Jakobsen.

Kristin Jakobsen

Kristin Jakobsen er storfornøyd med de lave bensinprisene.

Foto: Gisle Jørgensen / NRK

Hun har kjørt lengre enn hun pleier for å sikre seg diesel til 11,89. Det er den ubetjente UnoX-stasjonen på Avaldsnes som presser prisene ned.

– Nå har vi fulgt med de siste dagene, og tenkt at vi måtte fylle, men det har vært voldsom kø. Nå er jo folk på jobb, så det var plutselig ledig. Det hadde også sunket enda noen øre fra i går til i dag, så dette var helt supert, sier Jakobsen.

Kjører du over broa fra Haugesund til Karmøy er literprisen oppmot to kroner lavere. Priskrigen har ført til stor pågang og lange køer.

VIDEO: Jan Thore Lippestad, som eier Shell-stasjonen på Karmøy, tror ikke de lave bensinprisene vil vare. Foto: Arild Eskeland/NRK.

Melder inn prisene til Oslo

Når dieselen koster 11,89 og bensinen 13,12 må naboene en halv kilometer lenger nord også følge med.

– Det er en god stund siden jeg har sett 11-tallet. Jeg aner ikke hvor lenge det er siden, men jeg skulle gjerne sett det oftere, sier Jan Thore Lippestad, som eier Shell-stasjonen på Karmøy.

Bensinpris på karmøy

De lave prisene på Uno X på Avaldsnes har ført til bensinkrig på Karmøy.

Foto: Gisle Jørgensen / NRK

Ifølge han taper ikke bensinstasjonseierne på å følge etter konkurrentene, og sette ned prisene, men oljeselskapene tjener mindre på bensinen.

– Det er markedet som styrer. Vi bare følger på. Vi melder inn prisene til konkurrentene inn til Oslo, også er det de som setter prisen på stasjonene rundt omkring. De følger noen strategier som fører til at noen priser går ned, og noen blir der de er, sier Lippestad.

Tror prisen snart stiger igjen

Men han er svært usikker på hvor lenge priskrigen vil vare.

– Det vil vare til oljeselskapene finner ut at nok er nok, og setter det opp igjen kjører opp prisene igjen. Vi får melding om at prisen blir satt opp. Hvis du vil fylle bilen med bensin til disse prisene tror jeg du bør være rimelig kjapp, sier han.