NRK Meny
Normal

Prestisjeprosjekter for milliarder

Alle prosjektene skal finansieres med inntekter fra messer, kurs og konferanser.

Sørmarka skøytehall

Den nye flerbrukshallen i Sørmarka er et av flere store prosjekter som skal finansieres med inntekter fra kurs, konferanser og messer.

Foto: Marte Aronsen / NRK

I løpet av tre år skal prestisjeprosjekter til 2,5 milliarder kroner i Stavanger realiseres.

Alle prosjektene skal helt eller delvis finansieres ved hjelp av messer, kurs, konferanser og konserter.

Allerede i dag sliter imidlertid det største konferansesenteret ,Stavanger Forum, med å gå i overskudd i år uten oljemessen ONS.

–Salget må samordnes

–Beinet må gjøres større og tygges på for at det skal være nok trafikk og for at det ikke skal bli kannibalisme som trer inn her, at vi ikke kjemper om den trafikken som kommer inn, men at det blir nok til alle.

Det sier kongressjef Heidi Jeanette Nygård i Destinasjon Stavanger. Hun mener at det bør brukes langt større ressurser på salg av regionen og at salget må samordnes.

–La oss først få trafikken. Problemet er ikke at folk slåss i regionen. Satsingen må pinpointes inn, så la oss får mer trafikk, sier Nygård.

Satser på store inntekter

Det bygges stort og mye i Stavanger. Neste år står den nye flerbrukshallen i Sørmarka ferdig. Deretter følger hoteller, utstillingshaller, Oilers Arena og nytt konserthus på rekke og rad. Alle satser på store inntekter fra messer, kurs og store konferanser. Dersom det skal skje, må aktivitene mangedobles.

ONS arrangeres annenhvert år og er gull verdt for det interkommunale selskapet Stavanger Forum, men resultatene svinger. I fjor var driftsinntektene over 90 millioner kroner. Året før, uten ONS, var inntektene under en tredel av dette.

Stavanger Forum er en av aktørene som får ny storhall til disposisjon og som må øke aktiviteten betraktelig, sier administerende direktør Cornelius Middelthon

–Vi har en ambisjon om at den hallen på sikt skal kunne fylles med masse aktivitet, men det er jo først og fremst ringvirkningene av den aktiviteten som viser at en sånn hall vil være regningsvarende, sier Middelthon.