NRK Meny
Normal

Pollestad presser samferdselsministeren om E39

Geir Pollestad (Sp) vil at samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) skal få i gang byggingen av fire felt mellom Sandved og Hove så fort som mulig, selv om prosjektet blir dyrere enn først antatt.

Geir Pollestad

Geir Pollestad (Sp) at arbeidet med ny vei mellom Sandved og Hove skal starte fortest mulig.

Foto: Inger Johanne Stenberg

– Jeg vet ikke hva det skyldes at statsråden ikke har sikret seg nødvendige vedtak i Stortinget i vår, men nå må i alle fall samferdselsministeren rydde opp i denne unnlatelsen. Det er svært viktig å sikre effektiv utbygging av E39 til Ålgård, sier stortingspolitiker Geir Pollestad (Sp), ifølge en pressemelding.

Han reagerer kraftig på at utbyggingen av E39 mellom Sandved og Hove blir forsinket. Grunnen til forsinkelsen er at fire felt-prosjektet har blitt dyrere – da må nemlig Stortinget godkjenne prosjektet på nytt.

Pollestad mener imidlertid at samferdselsministeren har mulighet til å godkjenne planene likevel.

– Jeg har nå sendt skriftlig spørsmål til statsråd Solvik-Olsen og bedt han gripe inn for å hindre forsinkelse med byggestart E39 Sandved–Hove. Det kan statsråden gjøre ved å sende ut anbudet, men ta forbehold i anbudet om Stortingets godkjenning, sier han.

Solvik-Olsen har nå seks dager på seg til å svare på Pollestads spørsmål.

– Jeg håper han snur seg raskt rundt og bare ordner opp, sier stortingspolitikeren, ifølge pressemeldingen.

Her er spørsmålet som Pollestad har sendt til samferdselsministeren:

«Geir Pollestad (Sp): Det er kommet melding om at E39 Sandved–Hove i Rogaland kan bli utsatt på grunn av kostnadsøkninger i prosjektet. Vil statsråden sørge for at anbudet blir lyst ut nå med forbehold om Stortingets godkjennelse?»