NRK Meny
Normal

Preikestolhytta fikk byggeskikkpris

Stavanger Turistforenings fjellstue på Preikestolen har fått årets byggeskikkpris fra regjeringen. – Et imponerende arbeid, sier samferdselsminister Kleppa.

Preikestolen fjellstue
Foto: Åse Karin Hansen

Preikestolen fjellstue har fått Statens byggeskikkpris for 2009.

Preikestolen fjellstue får prisen for fremragende trearkitektur og sin satsing på miljøvennlige løsninger.

Det er Stavanger turistforening som eier bygget som ble offisielt åpnet i april i år.

Det var kommunalminister Magnhild Meltveit Kleppa som delte ut prisen på 200 000 kroner i Oslo i dag.

Kommunal- og regionalminister Magnhild Meltveit Kleppa delte i dag ut prisen på 200 000 kroner til byggherren Stavanger turistforening og arkitektkontoret Helen & Hard. Statens byggeskikkpris blir regnet en av de gjæveste prisene innen norsk arkitektur- og byggebransje.

– Jeg gratulerer med prisen. God byggeskikk skal peke fremover og vide hva som er mulig når vilje, fantasi, arkitektonisk kreativitet og kunnskap blir tøyet. Byggherre og arkitekter har gjort et imponerende arbeid med Preikestolen Fjellstue. De er verdige vinnere, seier Kleppa.

I fjor fikk den nye operaen i Oslo Statens byggeskikkpris.

Stolt

Per Hanasand, styreleder Stavanger Turistforening

Styreleder i Stavanger Turistforening, Per Hanasand.

Foto: Gunnar Morsund / NRK

– Sammen med våre samarbeidspartenere synes vi at Preikestolen Fjellstue er blitt et bygg som kler de flotte naturomgivelsene, og å få anerkjennelse for dette er veldig flott, sier styreleder Per Hanasand i Stavanger Turistforening.

Preikestolen Fjellstue ble åtte millioner kroner dyrere enn planlagt, men turistforeningen jobber nå hardt for å fullføre finansieringen.

– Vi er godt i gang med å skaffe nok penger, men mangler fortsatt litt. Når vi får en slik utmerkelse vil dette i hvert fall ikke gjøre den jobben noe vanskeligere, sier en fornøyd styreleder i turistforeningen.