Politisk reklame på TV i kveld

TV Aftenbladet i Stavanger har bestemt seg for å utfordre regjeringen.

Høyrelogo

TV Aftenbladet vil vise reklame for Høyre på Tv-skjermene i kveld.

Foto: Høyre

Tv Aftenbladet i Stavanger vil torsdag kveld vise en reklamefilm om Høyre.

Det opplyser Geir Arne Selvær i TV Aftenbladet til NRK.

Høyre har fått laget en TV-reklame om situasjonen i helsevesenet. Reklamen er stilt til disposisjon for alle TV-kanaler som vil sende den. Nå har vi fått beskjed om at TV Aftenbladet i Stavanger vil gjøre det, sier partiets kulturpolitiske talsmann, Olemic Thommessen, til NTB.

Regner med at TV-kanalen blir anmeldt

- Vårt utgangspunkt for å tilby reklame er at staten ikke har anket dommen fra Strasbourg. Kulturdepartementet har ikke kommet med reelle alternative føringer som skal gjelde på området. Trond Giske etterlater seg en slagmark det ikke er mulig å styre etter, sier Thommessen.

Han regner med at Kulturdepartementet og Medietilsynet vil vurdere å anmelde TV Aftenbladet når reklamen vises. Men dette er sikkert ledelsen i TV Aftenbladet forberedt på, sier han.

Giske sa onsdag at han vil endre NRK-plakaten slik at statskanalen kan bli pålagt å tilby små partier sendetid. Når det nå er klart at kringkastingssjefen ikke vil følge innholdet i forslaget, har ikke Giske noen løsning. Hans forslag er meningsløst hvis ikke de små partiene kan kreve å få dekning i NRK. Det vil på sin side være et stort overgrep mot NRKs redaksjonelle frihet, sier Olemic Thommessen. (©NTB)

Hva synes du om politisk reklame på TV?

Flere nyheter fra Rogaland