NRK Meny
Normal

Klepp-ordføreren på politisk home party

Vil du ha en politiker hjem i stua? Det er i hvert fall mulig hvis du bor i Klepp og synes det er greit med Høyre-politikere i sofaen.

Vil du ha en politiker hjem i stua? Det e i hvert fall mulig hvis du bor i Klepp og synes det e greit med Høyre-politikere i sofaen.

VIDEO: Ane Mari Braut Nese kom hjem til Svein Axel Johannessen i ekte home party-stil.

Valglogo
Svein Axel Johannessen

Svein Axel Johannessen.

Foto: Eirik Gjesdal / NRK

Politisk home party er en ny trend som kommer fra Sverige. Men nå er det Svein Axel Johannessen, som har fått besøk av ordfører i Klepp, Ane Mari Braut Nese.

– Jeg håper hun gjør det fordi hun er villig til å lytte, og at det ikke bare er et politisk stunt, sier Johannessen.

Han og vennene hans representerer ideretten og håndballen i kommunen. Selv er han leder for håndballgruppen Klepp IL. De er på jakt etter partiet som kan love dem ny idrettshall.

– Vi vil ha tydelig svar fra Høyre. Er de villige til å være med å realisere et nytt idrettsbygg i Kleppekrossen?, sier han.

Tar etter Sverige

Å dra på home party er også nytt for ordføreren, som så langt synes det er en fin måte å komme i kontakt med velgerne.

 Ane Mari Braut Nese
Foto: Eirik Gjesdal / NRK

– Dette har jeg gjort to ganger. Jeg har vært veldig fornøyd begge gangene, sier hun.

Det var i Sverige startet trenden startet. Det pengeløse og nye partiet Feministisk Initiativ klarte å få nesten 200.000 stemmer ved riksdagsvalget i 2014.

Den svenske partilederen Gudrun Schyman holdt nesten 300 home partys på ett år. Like mange har nok ikke Klepps ordfører planer om å ha, men håndballmiljøet i kommunen vil ha et klart svar om idrettshall.

home party

Kaka ga klar beskjed om hva idretten i Klepp ønsker seg.

Foto: Eirik Gjesdal / NRK

– Ikke alltid enige

– Jeg synes det har vært en interessant diskusjon. Jeg synes det er kjekt at vi får lov til å snakke ut om de problemstyringene vi står ovenfor, men selv om jeg opplever at de er imøtekommende og lyttende, så kan jeg ikke se at de har planer om å endre politikken de neste fire årene, Johannessen.

– Det er en fin måte å drive valgkamp, men så er det ikke slik at vi alltid blir enige. Vi får snakket om ting og vi får nye ideer og innspill. Jeg tror i grunnen det var ganske greit for alle involverte, sier ordføreren.