Hopp til innhold

Politikvinne truffet av vådeskudd

En politikvinne fra Sør-Vest politidistrikt er truffet av et vådeskudd i forbindelse med skytetrening. Kvinnen er lettere skadet.

Vatne

Politiet bruker skytebanen på Vatne til trening. Tirsdag ble en politikvinne truffet av et vådeskudd.

Foto: Heidi Karin Gilje Skog

Hendelsen skjedde rundt klokka 10.20 i dag, opplyser politiet i en pressemelding. Da hadde innsatspersonell i Sør-Vest politidistrikt skytetrening på Vatne i Sandnes.

Kvinnen ble truffet i låret av et vådeskudd, sier fungerende stabssjef Kjetil Lussand i Sør-Vest politidistrikt til NRK.

– Jeg har ikke oversikt over hvor mange som deltok på treningen, men dette er sånn som alt innsatspersonell gjennomgår relativt ofte. Normalt sett deltar omtrent tjue personer på en slik trening, sier han.

Vatne Sandnes

Etterforskes av Spesialenheten

Spesialenheten for politisaker er rutinemessig varslet om hendelsen.

– Vi kjenner ikke til hva som er årsaken til det som skjedde. Vi har varslet Spesialenheten for politisaker, og har derfor ikke gått inn i hendelsen, sier Lussand.

Tjenestekvinnen var ved bevissthet etter hendelsen og hun fikk raskt medisinsk hjelp. Det går etter forholdene bra med kvinnen, sier Lussand.

– Hun ble tatt hånd om på stedet, og er fløyet til Stavanger universitetssjukehus. Det siste jeg hørte, er at hun er lettere skadet.

Vatne, skytebane

Skytebanen på Vatne i Sandnes.

Foto: Heidi Karin Gilje Skog

Følger opp de ansatte

De ansatte som var til stede, blir ivaretatt. Treningen ble avsluttet etter hendelsen med vådeskuddet.

– Vi har rutiner for å følge opp personalet, både den som ble truffet og de øvrige som var til stede, sier Lussand.