Flertall for å bli på Undheim

Aksjonistene vant første runde. Utvalget for levekår i Time sa onsdag kveld nei til å legge ned ungdomsskolen på Undheim.

Vil ikke legge ned ungdomsskolen på Undheim

Vil ikke legge ned ungdomsskolen på Undheim

– Kommunenes tall er direkte feil. Både når det gjelder antall innbyggere som skal bo her, og ikke minst dette som gjelder skolebruksplanen.

Det sier Ole Anton Liverud som er medlem av Foreldrenes Arbeidsutvalg (FAU) ved Undheim skole til NRK.

Foreldrene mener bygda vokser mer enn på lenge, og er opprørt over kommunens beregninger som spår 200 færre innbyggere om tolv år.

Mange av foreldrene på Undheim i Time føler seg motarbeidet av kommunen.

Selv om det de siste årene har vært en vekst av barn og unge i bygden, foreslår kommunen nå å legge ned ungdomstrinnet på skolen.

Ole Anton Liverud

Ole Anton Liverud som er medlem av Foreldrenes Arbeidsutvalg (FAU) ved Undheim skole sier nedlegging vil ødelegge samfunnet på Undheim.

Foto: Erik Waage / NRK

– Jeg vil heller gå her

Time kommune foreslår å legge ned ungdomstrinnet fra neste skoleår og sende elevene til Lye, nærmere en mil unna. De aller fleste ungdommene er skeptiske.

– Jeg har ikke lyst til å reise med buss tidlig om morgenen til Lye.

– Tror du ikke det er gode ting ved å komme til Lye?

– Jo det er nok det, men jeg vil heller gå her, sier Ole Martin Bø, som er en av elevene ved ungdomsskolen på Undheim.

– Ødelegger samfunnet som vi har bygget opp her på Undheim

Time endrer nå planen for skolene i kommunen for å bedre kvaliteten, og vil legge ned ungdomstrinnet på Undheim fra neste skoleår. FAU-medlem Liverud, er skuffet over forslaget.

– Nedleggelse av en ungdomsskole, og i verste fall på sikt en nedleggelse av hele skolen ødelegger samfunnet som vi har bygget opp her på Undheim, sier han.

Reinert Kverneland

Time-ordfører Reinert Kverneland avviser at kommunen ikke har kjempet for samfunnet på Undheim.

Foto: Erik Waage / NRK

Ordfører Reinert Kverneland mener kommunen har gått i bresjen for Undheim.

– Vi har kjempet for å få til mer utbygging der oppe. Vi har kjempet for at de skulle få ny butikk. De får en ny gravplass, som mange vil legge ned. Jeg vil ikke være enig i at vi ikke har kjempet for Undheim, sier Kverneland.

Vedtaket om gravplassen vekker begeistring på Undheim

– Jeg synes jo det er litt festlig at vi skal bli 200 færre innbyggere, så det eneste de gir penger til er gravplassen, så de vet i alle fall hvor de skal plassere disse 200, kvitterer Atle Tjåland på Undheim.